Pokaždé, když vaříte, přemýšlíte nad tím, jak si práci usnadnit? Podívejte se na tyto triky a už nikdy si s tím nebudete muset lámat hlavu!

Každá zkušená hospodyňka ví, že existuje mnoho triků, jak si usnadnit práci v kuchyni. Některé z nás dokonce mají své vlastní triky, které téměř denně používají. Co se týče samotného vaření, nejde vždy jen o to dodržovat recept krok za krokem, ale také přidat do něj něco vlastního, nebo si ho přetvořit tak, aby nám co nejlépe vyhovoval. Při práci v kuchyni se řídíme hlavně tím, abychom uvařili skvělé jídlo. Jak si ale tuto práci usnadnit, aniž by se snížila kvalita jídla?

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Pokud nejste ten typ člověka, který rád tráví dlouhou dobu v kuchyni, máme pro Vás několik tipů, které Vám nejenže vaření usnadní, ale zároveň dodají Vašim jídlům skvělou chuť.

Pokrmy z masa

Téměř všichni přes léto rádi grilujeme a ještě raději máme skvěle šťavnaté maso upečené na grilu s vynikající marinádou. Chcete-li zajistit, aby bylo maso měkké a po upečení krásně křupavé, namočte ho před úpravou do směsi rostlinného oleje a octa.

Reklama

Předtím, než půjdete maso péct, dejte ho na pár minut do vařící vody.

Pokud chcete, aby byly karbanátky šťavnaté, do mletého masa přidejte cibulku a syrové brambory v poměru 1:1.

Pro dokonale propečené masíčko stačí udělat pouze jednu věc. Maso vložte do skleněné formy a dejte do trouby na nejnižší mřížku. Maso při pečení párkrát otočte.

Brambory

Pokud se chystáte připravovat nastrouhané brambory, nalijete do nich trošku mléka. Tento jednoduchý trik zabrání tomu, aby brambory zčernaly.

Rozhodli jste se vařit brambory, ale máte doma pouze staré, které jste ještě nestihli sníst? Žádný problém. Do vody, kde budete brambory vařit, přidejte lžičku octa, pár stroužků česneku a bobkový list. Brambory budou mít skvělou chuť.

V případě, že brambory ztratily svou chuť a mají nepříjemnou vůni, namočte je před vařením do studené vody.

Ryby

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Pokud chcete, aby byla Vaše ryba křupavá a maso měkké, zkuste rybu připravit tak, že místo oleje použijete při smažení máslo.

Pokud nechcete, aby byl pach z ryb cítit po celé Vaší kuchyni, do pánve po smažení dejte pár kousků brambor a máslo.

Rybu před smažením otřete utěrkou a osolte. Do uzavíratelného sáčku nasypte mouku, sůl a pepř. Vložte rybu a jemně protřepejte tak, aby se všechny suché přísady nalepili na rybu. Tato skvělá směs dodá rybímu masu fantastickou chuť.

Saláty

Sůl a pepř dávejte do salátu vždy před tím, než bude použit rostlinný nebo olivový olej. Zajistí Vám to, že se koření dostanou do celého salátu a nezůstanou pouze v oleji.

Pokud jste již někdy dělali doma salát z kysaného zelí, určitě víte, že tento pokrm má specifickou chuť a je pro organismus velkou dávkou vitamínů. Zkuste do něj ještě přidat pár kousků mandarinky. Může se Vám to zdát divné, výsledná chuť však stojí opravdu zato.

Zeleninu a čerstvé bylinky omyjte před konzumací ve slané vodě. Zbavíte je tak všech bakterií a zeleninu dokonale umyjete.

Jednoduché triky při vaření

Skvělou alternativou, jak dodat polévce či omáčce na pikantnosti, je přidat česnek nebo křen. Když krájíte na základ cibuli, přidejte k ní nastrouhaný česnek nebo čerstvý křen.

Pokud se Vám podařilo přesolit polévku, nezoufejte. Slanou chuť polévky dokážete jednoduše stáhnout přidáním celého syrového bramboru nebo přidáním rýže, kterou zabalíte do gázy.

Čistého voňavého vývaru dosáhnete tak, že při vaření do hrnce přidáte umyté vaječné skořápky, které před podáváním vyberete.

Ať už jste zkušená kuchařka nebo mladá hospodyňka, která v kuchyni teprve začíná, vždy je skvělé najít si nějaké triky, které Vám práci v kuchyni usnadní. Přece jen, žijeme v uspěchané době, tak proč si čas strávený v kuchyni neulehčit formou těchto triků?

Reklama