Pokud máte z léta zavařené třešně, zkuste tuto bublaninu.

Ingredience:

  • 250 g třešní ze zavařovačky
  • 250 g hladké mouky
  • 200 g cukru
  • 3 vejce
  • 250 ml mléka
  • 80 g másla
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanku nebo mouku na vysypání formy
shutterstock.com

Postup:

  1. Příprava třešní:
    • Odstraňte pecky a nechte je odkapat.
  2. Příprava těsta:
    • Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
    • Přidejte vejce a postupně přilijte mléko, stále míchejte do hladka.
    • Rozpuste máslo a přidejte ho do těsta, opět dobře promíchejte.
  3. Příprava formy:
    • Vymažte máslem formu a vysypte ji strouhankou nebo moukou, aby se těsto později lépe odlepilo.
  4. Skládání těsta:
    • Vlijte polovinu těsta do připravené formy.
    • Rozložte třešně po těstě a zakryjte je zbývajícím těstem.
  5. Pečení:
    • Předehřejte troubu na 180°C.
    • Bublaninu pečte asi 40-45 minut, nebo dokud není zlatavá a pečená (kontrolovat špejlí).
  6. Servírování:
    • Po upečení nechte bublaninu chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
    • Podávejte na talířích, můžete posypat moučkovým cukrem nebo podávat s vanilkovým krémem.

Třešňová bublanina je skvělým dezertem pro letní období, kdy jsou čerstvé třešně v sezóně. Dobrou chuť!

Reklama

Reklama