Ingredience:
- 250 g třešní ze zavařovačky
- 250 g hladké mouky
- 200 g cukru
- 3 vejce
- 250 ml mléka
- 80 g másla
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- máslo na vymazání formy
- strouhanku nebo mouku na vysypání formy
Postup:
- Příprava třešní:
- Odstraňte pecky a nechte je odkapat.
- Příprava těsta:
- Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
- Přidejte vejce a postupně přilijte mléko, stále míchejte do hladka.
- Rozpuste máslo a přidejte ho do těsta, opět dobře promíchejte.
- Příprava formy:
- Vymažte máslem formu a vysypte ji strouhankou nebo moukou, aby se těsto později lépe odlepilo.
- Skládání těsta:
- Vlijte polovinu těsta do připravené formy.
- Rozložte třešně po těstě a zakryjte je zbývajícím těstem.
- Pečení:
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Bublaninu pečte asi 40-45 minut, nebo dokud není zlatavá a pečená (kontrolovat špejlí).
- Servírování:
- Po upečení nechte bublaninu chvíli vychladnout, poté ji vyklopte z formy a nechte úplně vychladnout.
- Podávejte na talířích, můžete posypat moučkovým cukrem nebo podávat s vanilkovým krémem.
Třešňová bublanina je skvělým dezertem pro letní období, kdy jsou čerstvé třešně v sezóně. Dobrou chuť!
Reklama
Reklama