Tato zeleninová kombinace asi není pro klaždého, ale určitě si najde své místo u milovníků této zeleiny. Jelikož tento chutný salát je opravdu víživný a má v sobě spoustu vytamínů, které tělo potřebuje. Salát je čerstvý a nic se nemusí vařit. Vařením by se stejně vytratily všechny důležité živiny. Jsem si jistá, že si na tomto salátu opravdu pochutnáte, lahodný dresing dodá salátu tu pravou chuť a parmezán je jako bonus pro Vaše chuťové pohárky.
Ingredience
Salát
1 květák (nakrájená na malé mozečky, kousky by měly vyjít na 2 hrnky)
1 brokolice (nakrájená na malé mozečky, kousky by měly vyjít na 2 hrnky)
řapíkatý celer (nakrájený na kousky, na množství 1/2 hrnku)
1 hrnek mraženého hrášku
1 a 1/2 nakrájené osmažené slaniny
Dresing
2 hrnky majonézy – lepší je použít sojanézu či tofunézu. Pokud chcete majonézu nahradit jogurtem, použijte na dresink pouze 2 lžíce majonézy a 450 ml bílého jogurtu.
1/4 hrnku cukru krystal
1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
2 čajové lžičky octa
špetka soli
1/4 hrnku nakrájené cibule
Postup
Vezměte si větší mísu, kde si promícháte květák, brokolici, celer, hrášek a slaninu.
V menší míse si smíchejte majonézu s cukrem, parmazánem, octem, soli a cibulkou.
Dresink pak nechte chviličku vychladnout v ledničce.
Po vychlazení můžete přelít salát a pořádně promíchat.
Přejem dobrou chuť 🙂