Zatímco na prvním místě vždy servírujeme polévku nebo boršč, ve slunečné Itálii nedají dopustit na těstoviny. Dnes nikdo ani nepochybuje o skutečnosti, že těstoviny byly vynalezeny právě Italany.
Reklama
Existuje mýtus, že ideální těstoviny mohou být vyzkoušeny kromě Itálie ve skutečně dobré italské restauraci, kde je kuchař italský. A co kdybychom sdíleli tajemství, jak je uvařit ve Vaší kuchyni za 30 minut? Pokud si myslíte, že to není možné, podívejte se na recept níže!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 15 ks cherry rajčat
- 3 stroužky česneku
- 1 chilli papričku
- 1 cibuli
- 300 g špaget
- bazalku dle chuti
- 4 PL olivového oleje
- 400 ml vody
- 30 g tvrdého sýru
- sůl a pepř dle chuti
Jak na to?
- Nejprve si umyjte a očistěte veškerou zeleninu (rajčata, česnek, chilli papričku a cibuli), kterou si poté nakrájejte dle Vaší chuti.
- Poté si vezměte pánev se širokým a hlubším dnem. Přímo do středu pánve umístěte syrové špagety a kolem nich naskládejte cibuli, česnek, chilli papričku a rajčata.
- Poté přidejte bazalku, nejlépe čerstvou, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťe dle Vaší chuti.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na závěr už jen stačí zalít vodou a vařit cca 10 minut. Vše byste měli několikrát důkladně promíchat, aby došlo k propojení všech chutí.
- Pak už si jen nastrouhejte do pánve tvrdý sýr a opět důkladně promíchejte, ať se sýr krásně rozpustí.
- Na dozdobení můžete využít trochu čerstvé bazalky.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama