Potřebujete rychlou a vkusnou večeři? Pak si připravte tyto rychlé zeleninovo-sýrové špagety! Nejen že dokonale chutnají, ale i tak vypadají!

Zatímco na prvním místě vždy servírujeme polévku nebo boršč, ve slunečné Itálii nedají dopustit na těstoviny. Dnes nikdo ani nepochybuje o skutečnosti, že těstoviny byly vynalezeny právě Italany.

Reklama

Existuje mýtus, že ideální těstoviny mohou být vyzkoušeny kromě Itálie ve skutečně dobré italské restauraci, kde je kuchař italský. A co kdybychom sdíleli tajemství, jak je uvařit ve Vaší kuchyni za 30 minut? Pokud si myslíte, že to není možné, podívejte se na recept níže!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 15 ks cherry rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • 1 chilli papričku
  • 1 cibuli
  • 300 g špaget
  • bazalku dle chuti
  • 4 PL olivového oleje
  • 400 ml vody
  • 30 g tvrdého sýru
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si umyjte a očistěte veškerou zeleninu (rajčata, česnek, chilli papričku a cibuli), kterou si poté nakrájejte dle Vaší chuti.
    нарезать лук
  2. Poté si vezměte pánev se širokým a hlubším dnem. Přímo do středu pánve umístěte syrové špagety a kolem nich naskládejte cibuli, česnek, chilli papričku a rajčata. паста с соусом
  3. Poté přidejte bazalku, nejlépe čerstvou, zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a dochuťe dle Vaší chuti.
    паста с базиликом
  4. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na závěr už jen stačí zalít vodou a vařit cca 10 minut. Vše byste měli několikrát důkladně promíchat, aby došlo k propojení všech chutí.
    паста за полчаса
  5. Pak už si jen nastrouhejte do pánve tvrdý sýr a opět důkladně promíchejte, ať se sýr krásně rozpustí.
  6. Na dozdobení můžete využít trochu čerstvé bazalky.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama