Po přečtení tohoto typu jsem do mrazničky okamžitě „poslala“ 1 kg citronů. Když zjistíte o co se jedná, uděláte totéž!

Pokud jste ještě neslyšeli o mražených citronech, je čas naučit se něco nového. Tato metoda Vás dostane a citrony se stanou součástí Vaší domácnosti více, než kdykoliv předtím. Do koláčů, do čaje, na přípravu těsta či omáček. Citrony a šťáva z nich jsou prostě vždycky dobrý nápad!

Reklama

Zmrazování citrusů?

Přesně tak. Zmrazování všech výrobků se v současnosti těší velké popularitě a nefungují už ani názory odpůrců, že se mnoho vitamínů a živin zmražením vytratí. Vedle ryb, masa, nebo pečiva, můžete klidně mrazit i ovoce. Nedávné studie totiž ukázaly, že množství živin v mražených citrusech je vyšší než v čerstvém, ale odstátém ovoci. V praxi to znamená, že pokud máte doma citrón vyložený tři dny, obsahuje méně živin než ten, který rozmrazíte a zamrazili jste ho hned, když byl ještě čerstvý.

Citrony jsou fantastickým lékem, neboť kromě množství vitamínu C posilují obranyschopnost, pomáhají tělu vyrovnat se s infekcí, nachlazením, ale i jinými a často i vážnějšími onemocněními. Pokud přidáte citron do horkého čaje, ztratí až 40 % všech léčivých vlastností. Pokud ho ale dáte zamrazit rovnou, neztratí celkem nic!

Očistěte své tělo i s pomocí mražených citronů. Odstraňují lipidy, které jsou důvodem hromadění nezdravého cholesterolu v cévách. Jezte citrony a pijte citrónové vody jako prevenci proti vzniku rakoviny. Vylečte si astma a pylové alergie. Přidáváním zmražených citronových dužin do nápojů se Vaše tělo od alergenů rychleji a lépe očistí, čímž Vám pomůže dosáhnout co nejlepších terapeutických účinků. Zažeňte depresi, úzkost, napětí, smutek, či jakékoliv jiné emocionální výkyvy, se kterými se můžete potýkat v důsledku hormonálních změn, životní situace či povahy. Pomozte lepšímu trávení a průchodnosti střev. Pravidelná dávka vitamínu C podporuje správnou činnost střev a ovlivňuje i přirozenou dezinfekci trávicího traktu. Citróny dokonale pročistí i játra a ledviny. Citrony rozpustí kameny a písek, a zlepší jednotlivé funkce.

Reklama

Citron na tři způsoby

Vybrat si můžete ze tří metod, jak citrony zamrazit. Buď si z nich udělejte ledové kostky, nebo si zamrazte celé měsíčky, nebo jen nastrouhanou citronovou kůru.

Jak na to?

Ledové kostky si připravíte velmi jednoduše. Citrony oloupejte a odstraňte jadérka. Poté vyberte ze slupek dužinu a smíchejte ji s trochou vody. Naplňte nádobku na led a odložte do mrazáku. Po 10-12 hodinách by měly být citrony již definitivně pevné a lze je používat do čehokoliv, co Vás napadne.

Citrónové měsíčky jsou ještě jednodušší. Jako první však musíte citrony důkladně umýt a nakrájet i se slupkou na tenčí měsíčky. Ty dejte do otevřené podlouhlé mísy vyložené pečícím papírem a dejte zamrazit. Po zmrazení měsíčky jednoduše shrňte do jednoho sáčku a můžete si z něj kdykoliv vybrat tolik, kolik potřebujete. Měsíčky se touto metodou neslepí.

Citronová kůra je velmi zdravá a používat byste ji měli často a hodně. Citron si jednoduše omyjte a kůru nastrouhejte. Uzavřete v nádobě nebo sáčku a dejte zamrazit. Potom si odsypejte množství podle potřeby.

Navzdory této metodě se v žádném případě nevzdávejte čerstvých citronů. Pokud Vám chutnají více v takové podobě, jezte je alespoň čerstvé a ne několik týdnů staré, nebo dokonce plesnivé.

Vyzkoušíte? My určitě ano!

Reklama