Přemýšleli jste, jak chřest udělat chutně? Vyzkoušejte tuto lahodnou krémovou polévku z chřestu a medvědího česneku!

Medvědí česnek a chřest jsou symboly přicházejícího života. Nejen pro jejich krásnou zelenou barvu, která jasně značí, že příroda se po zimě opět probudila, ale i pro jejich nezapomenutelnou chuť, kterou miluje většina populace. Kombinace těchto dvou potravin v tepelném zpracování nemůže být jiná, než fantastická.

Reklama

Připravte si doma krémovou polévku z chřestu a medvědího česneku a dobijte se vitamíny, energií a dobrou náladou. Tato polévka je vhodná jak pro malé děti, tak pro těhotné ženy. Milují ji i muži, zejména ti, kteří mají rádi výrazné chutě. Protože tato polévka je absolutně ukázková.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat?

  • 1 středně velký brambor
  • 1 středně velkou cibuli
  • 50g medvědího česneku
  • 1 PL slunečnicového oleje
  • 300ml zeleninového vývaru (pokud nemáte po ruce vývar, použijte klidně bujón)
  • 250g bílého chřestu
  • 3 PL smetany
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Reklama

Jak na to?

Očistěte si chřest a celý ho nakrájejte na drobno. Vhoďte do osolené vody a vařte přibližně 15-20 minut. Mezitím si nakrájejte cibuli na drobno, brambory oloupejte a také nakrájejte na malé kousky. Medvědí česnek omyjte a nařežte na kostky. V hrnci si rozpalte olej a na něm osmažte cibuli spolu s bramborami a medvědím česnekem. Poduste 1-2 minuty a zalijte vývarem (případně vodou a přidejte bujón). Vařte asi půlhodinu do změknutí. Potom přidejte sůl a pepř, a když je měkký už i chřest, přehoďte ho k polévce. Vše dobře pomixujte a na talíři dozdobte smetanou ke šlehání. Přejeme dobrou chuť!

Reklama