Léto se rychle blíží a s ním také období, kdy budete připravovat hodně svačin na výlety. Právě proto musíte mít v rukávu dostatek receptů na jednoduché pomazánky, které můžete použít do domácích sendvičů. Na ten dnešní toho nepotřebujete příliš mnoho a na výsledku si pochutnají dospělí i děti. Uvidíte, že děti po vás budou vyžadovat další porci této skvělé pomazánky.
Co budete potřebovat?
Pomazánka na topinkách je naprostá klasika a využít ji můžete i na výlety. Na dnešní pomazánku potřebujete jen vejce, trochu zeleniny, majonézu a sýr. A nezapomeňte na svůj oblíbený chléb, který si připravíte na pánvi jako tradiční topinky. Můžete ho dokonce pomazat česnekem, ale pro děti to příliš nedoporučujeme, protože by chuť česneku mohla být příliš výrazná. Na výrobu potřebujete:
- středně velká mrkev – 1 ks,
- vejce – 2 ks,
- tavený sýr – 1 ks,
- majonéza – 2 lžíce,
- česnek – 1 stroužek,
- cibule – podle chuti,
- čerstvý kopr – podle chuti,
- pšeničný chléb – ½ bochníku,
- olej na osmažení chleba.
Pracovní postup
Uvařte si obě vejce natvrdo a nastrouhejte je na jemném struhadle, stejně jako tavený sýr. Mrkev oškrábejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Tyto ingredience vložte do větší mísy, aby se vám dobře míchaly. Přidejte jemně nakrájenou cibuli, nasekaný kopr a majonézu. Vše důkladně promíchejte a pomazánku máte hotovou. Můžete ji dochutit také špetkou soli, pepře nebo bylinkami podle své chuti. Výsledek bude velmi jemný a chutný.
Poté vezměte svůj oblíbený chléb a nakrájejte je na menší kusy. Můžete je například překrojit napůl, aby se sendviče dětem lépe jedly. Do pánve nalijte malé množství oleje, nechte ho rozehřát a poté na něj opečte chléb z obou stran. Na křupavých topinkách bude jemná pomazánka chutnat ještě lépe a získáte také další druh struktury, tedy křupavý prvek. Pomazánku můžete jen nanést na topinku nebo ji dát mezi dvě topinky jako u sendviče. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: plyashka.com