Silný kuřecí vývar dokáže hotové divy. Není se čemu divit, že vám ho možná už jako malým dětem maminka nebo babička připravovala pokaždé, když vás skolil nějaký ten bacil. Kuřecí vývar totiž umí nejen zahřát, ale dokonce i vyléčit.
Reklama
Silný kuřecí vývar se díky použitým ingrediencím může pyšnit antibakteriálními účinky, takže je skvělou volbou právě tehdy, kdy se o vás pokouší nemoc či nachlazení. Zkuste si ho připravit podle našeho receptu a zaručeně si pochutnáte.
Co budete potřebovat na přípravu?
- 250 ml čirého kuřecího vývaru
- 2 čajové lžičky olivového oleje
- 20 stroužků česneku
- cibuli
- 1 čajovou lžičku tymiánu
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 hrníček zakysané smetany
- 3 krajíce chleba
Jak postupovat při přípravě?
- Začněte tím, že si předehřejete troubu na 180 °C.
- Stroužky česneku oloupejte a společně s olivovým olejem je zabalte do alobalu.
- Vložte do trouby a pečte 90 minut.
- Olivový olej a máslo dejte do hrnce společně s na jemno nakrájenou cibulkou a restujte cca 10 minut.
- Přidejte upečený česnek a míchejte.
- Suroviny v hrnci zalijte kuřecím vývarem, přidejte nasekaný tymián a přidat můžete i čerstvé bylinky.
- Teplotu pod hrncem snižte.
- Do hrnce přidejte nakrájené krajíce chleba a poduste cca 5 minut, aby chléb změkl.
- Z polévky sceďte bylinky a s pomoci mixéru pak polévku pečlivě rozmixujte.
- Na zjemnění přidejte zakysanou smetanu.
Trochu netradiční postup, ale zato se skvělou chutí. Tak co říkáte? Vyzkoušíte náš recept na silný kuřecí vývar?
Reklama