Dnes vám chceme nabídnout skvělý recept na hovězí žebra. Není nutné se soustředit jen na žebra, jakékoli maso připravené podle tohoto receptu bude dokonalé a fantasticky chutné! Díky omáčce bude maso mírně kořeněné, s nádechem koření a doslova se rozpustí v ústech. Celý příprava je velice jednoduchá, ale musíte počítat s tím, že zabere trochu času. Věřte ale, že to stojí za to!
Potřebné přísady
Recept jako takový je snadný. Příprava jednotlivých surovin také nezabere příliš času, ale příprava masa bude samozřejmě trochu trvat, protože se jedná o hovězí maso, které jednoduše potřebuje svůj čas. Potřebovat sice budete trochu více ingrediencí, ale prakticky všechny (kromě masa) jsou dost levné, takže vás pokrm nevyjde draho a přitom si užijete neuvěřitelné chutě. Připravte si:
- 2 kg hovězích žeber
- 2 cibule
- 2 mrkve,
- 5-6 stroužků česneku
- 300 ml vody
- 150 ml suchého červeného vína,
- 400 g rajčat ve vlastní šťávě
- 1 lžíce rajčatové pasty
- mouku
- 1 ½ lžičky soli
- 2 bobkové listy
- sladká paprika
- černý pepř
- provensálské bylinky dle chuti.
Jdeme na přípravu masa
Nejprve se postarejte o zeleninu. Oloupejte a nakrájejte ji na malé kostky, česnek nadrobno. Žebra umyjte a osušte. Poté je obalte v mouce. Nalijte malé množství slunečnicového oleje do pánve, zahřejte a vložte žebra. Smažte je z obou stran na silném ohni dozlatova.
Poté nalijte více oleje a dejte do pánve cibuli. Několik minut ji smažte a poté přidejte mrkev. Smažte další 2 minuty a vložte rajčatovou pastu. Smažte další 2 minuty.
Poté přidejte víno, vodu a rajčata. Přidejte sůl podle chuti, ale počítejte s tím, že rajčata jsou docela slaná. V průměru musíte přidat 1 ½ lžičky soli. Nyní dochuťte veškerým kořením. Uvedené můžete nahradit svým oblíbeným. Nyní je na řadě česnek a žebra.
Maso by mělo být pokryto omáčkou. Zakryjte poklicí a dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte 2 a půl hodiny.
Dobrou chuť.