Hubnete-li do Vašich vysněných plavek, protože se léto kvapem blíží, pak si vyzkoušejte připravit tento úžasný recept k večeři. Jde o Zeleninové Chilli! Díky velkému množství zeleniny jde o velmi lahodný a bohatý pokrm, který příjemně zasytí, ale nezatíží. Je tak ideální volbou nejen k obědu, ale i k večeři.
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 1 PL olivového oleje
- 1 cibuli, nasekanou nadrobno
- 1 červenou papriku, nasekanou nadrobno
- 2 mrkve, oloupané a jemně nakrájené
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 jalapeño papričku, nakrájenou najemno
- 1 PL rajčatové pasty
- 1 plechovku (450 g) pinto fazolí
- 1 plechovku (450 g) černých fazolí
- 1 plechovku (450 g) červených fazolí
- 800 g pečených rajčat
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 2 PL chilli prášku
- 1 PL kmínu
- 2 ČL oregána
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- strouhaný cheddar
- zakysanou smetanu, pro podávání
- čerstvý koriandr, pro podávání
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si při střední teplotě zahřejte olivový olej. Poté přidejte cibuli, papriku a mrkev. Takto smažte cca 5 minut.
- Následně přidejte česnek a jalapeño papričku, takto povařte cca 1 minutu.
- Poté přidejte rajčatovou pastu a důkladně promíchejte.
- Pak už jen stačí přidat rajčata, fazole, vývar a koření.
- Nezapomeňte opepřit a osolit dle Vaší chuti.
- Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte vařit cca 30 minut.
- Podávejte se strouhaným cheddarem, zakysanou smetanou a koriandrem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama