Proč péct dezerty, když to není nezbytně nutné? Tento vytvoříte i bez nutnosti zapínat troubu, což se v těchto horkých dnech opravdu hodí. A co více, zaujme jeho snadná příprava a dokonalá chuť

Máte na něco chuť a zároveň nechcete kupované dorty a zákusky, nebo snad jiné věci, které už bohužel nechutnají tak, jako domácí? V takovém případě doporučíme podívat se na tento náš recept. Je to nepečený dezert, který zaujme jak svým postupem přípravy a celkovou jednoduchostí, tak zaujme také svou chutí. Už nyní můžeme říci, že ho budete milovat.

Reklama

Jaké ingredience budou potřeba?

Zajímavostí tohoto dezertu je to, že se skládá hned z několika vrstev. Ty se nepodepisují jenom na jeho skvělé chuti, ale má to vliv také na jeho zajímavý vzhled. Soupis ingrediencí si proto rozdělíme do několika skupin. A začneme nepečeným těstem, na které bude třeba toto:

  • 400 gramů sušenek
  • 20 gramů másla
  • 5 lžic šlehačky
  • 2 lžíce cukru

Dále je součástí receptu také kokosový krém. Co budete potřebovat právě na něj? I na to se samozřejmě podíváme společně. Aby se povedl, je třeba mít po ruce tyto ingredience:

Reklama
  • 250 gramů strouhaného kokosu
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání
  • 150 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru

Kokosový krém není tím jediným. Ještě je třeba vytvořit si také krém vanilkový, který bude mít na výslednou chuť velmi pozitivní vliv. Co bude třeba? Jenom dvojice ingrediencí, a to:

Reklama
  • 5 balíčků vanilkového cukru
  • 200 mililitrů smetany ke šlehání

Už se v našem soupisu ingrediencí téměř chýlíme ke konci. Už je potřeba jenom horní vrstva v podobě polevy. Ta je čokoládová a tak již lehce tušíte, co bude třeba. Konkrétně se jedná o:

  • 150 g hořké čokolády
  • 2 lžíce másla

Jdeme na přípravu těsta

Máte po ruce vše, co je na tento nepečený dezert potřeba? Pokud ano, tak se můžete pustit do přípravy těsta. Nejprve vložte sušenky do mixéru a rozdrťte je doslova na prach. Potom s nimi zamíchejte ostatní ingredience, díky čemuž vznikne pevná hmota, která vám poslouží jako těsto. To následně vložíte do formy napečení nebo jiné nádoby. Nebojte se použít sílu, aby těsto drželo dobrou konzistenci.

Příprava krémů je snadná

Jak na samotnou přípravu kokosového i vanilkového krému? Je to jednoduché. Smíchejte dané ingredience pro každý krém, vezměte šlehač a šlehejte. Kvalitní smetana ke šlehání za chvíli zhoustne. Pamatujte, že chcete mít velmi tuhou konzistenci. O to se při přípravě snažte. Potom krémy namažete na vrstvu těsta. Nejprve krém kokosový, potom krém vanilkový. V danou chvíli dejte základ dezertu do lednice tuhnout.

I poleva je jednoduchá

Už se chýlíte do konce, jelikož stačí vytvořit čokoládovou polevu. Na ní není nic těžkého, jelikož čokoládu jenom rozpustíte ve vodní lázni a poté do ní zamícháte máslo. Necháte lehce ochladit a potom nalíváte na samotný základ dezertu. Tím ho máte hotový. Poté se doporučuje dát ho na pár hodin do lednice aby zatuhnul a poté už můžete krájet a servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Reklama