Vejce natvrdo patří mezi nejoblíbenější úpravu vajíček, která si lidé připravují. Možná vás také odrazuje, že se jejich skořápka těžko odstraňuje. Vždy s ní bojujete a trvá vám celou věčnost, než ji sundáte a můžete si vychutnat vynikající vnitřek? Přinášíme vám trochu netradiční metodu, která vám s tímto problémem pomůže. Je velmi jednoduchá a potřebujete na ni jen kousek citronu.
Přidejte citron k vajíčkům
Citrony se většinou používají do čaje nebo osvěžujících limonád během letních měsíců. Pro mnoho lidí to bude velké překvapení, ale toto zdravé ovoce vám pomůže také při vaření vajec. Asi by vás to nikdy nenapadlo, ale citronová šťáva má mnoho úžasných vlastností. Když se naučíte, jak ji využít naplno, budete mít hned jednodušší život.
Po uvaření se některá vejce loupou velmi snadno, zatímco u jiných je to velmi náročné. Mnohdy na ně ani nemáte chuť, když se s nimi musíte tolik prát. Naštěstí máte na výběr hned několik metod, které vám s tím pomohou. Použití citronu nebo citronové šťávy patří mezi nejjednodušší, které můžete při svém vaření využít. Co musíte udělat?
Loupání vajec s citronem je neuvěřitelně jednoduché
Postup je velmi jednoduchý. Před vařením vajec si vezměte citron a rozkrojte ho na polovinu. Citronem jemně potřete skořápky. Pár plátků citronu můžete také hodit do vody a nechat ho tam po celou dobu vaření vajíček. Vejce potom uvařte jako obvykle ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut nebo jinou dobu podle toho, jak chcete mít vajíčka uvařená.
Až po uvaření začnete loupat skořápky, budete v šoku. Půjdou dolů velmi jednoduše a vajíčka budou připravená k jídlu během pár vteřin. Díky citronu z vajíčka přímo sklouznou a nebudete se s nimi muset prát. Jestli chcete neuvěřitelný způsob, jak si usnadnit vaření a přípravu snídaně, tento trik vám hodně pomůže. Vyzkoušejte ho sami a uvidíte, jak skvěle citron funguje.
Zdroj: grandmasclub.asckat.com