Angínu zažil alespoň jednou v životě každý z nás. Tato nepříjemná choroba nám na pár dní udělá ze života peklo a z jídla či pití hotová muka. Během těchto dní existuje jen nesnesitelná bolest v krku. Chcete medikamentózní léčbu podpořit něčím zdravým? Vyzkoušejte při bolestivém hrdle přírodní medicínu v podobě této zeleniny.
[hana-code-insert name=’google‘ /]
Červený lék na bolest
Když na sobě spatříte první příznaky škrábání v hrdle, utíkejte koupit červenou řepu. S nemocí Vám pomůže vyrovnat se mnohem rychleji, než léky, jejichž účinky začínají být citelně známé až na druhý nebo třetí den. Medikamentózní léčbu doplňujte řepovou šťávou. Červená řepa má vynikající protizánětlivé účinky, které pocítíte již po několika hodinách.
Léčivé vlastnosti salátové šťávy
- Eliminuje zánět a snižuje otok krku
- Má významný antimikrobiální účinky
- Utišuje bolest
- Posiluje imunitu
- Zvyšuje pružnost kapilár normalizovat průtok krve
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Doplňková léčba z červené řepy je velmi jednoduchá. Je založena výhradně na konzumaci salátové šťávy, kterou ze zeleniny snadno dostanete s pomocí odšťavňovače, mixéru nebo obyčejného struhadla.
Nejúčinnější je s …
Smíchejte 200 ml salátové šťávy s 1 polévkovou lžící octa, nejlépe jablečného. Pokud jste použili obyčejný ocet, klidně si do šťávy můžete přidat lžičku medu nebo cukru. Nápoj zahřejte v mikrovlnce na teplých 30-35 stupňů a kloktejte 6-7 krát za den. Pokud řepnou šťávu nemáte rádi nemusíte ji pít, podstatné je, že se dostane do kontaktu se zapálenou a bolavou sliznicí.
Hnisavé čepy
Pokud máte hnisavou angínu a trápí Vás i bolavé čepy na mandlích, vedle užívání antibiotik kloktejte řepovou šťávu s přidáním cibulové šťávy. Do 200ml salátové šťávy si přidejte 1 polévkovou lžíci cibulové šťávy. Pozor, tuto směs však kloktejte nanejvýš jednou za 3 hodiny. Nikdy ne častěji, aby Vám hrdlo cibule nepodráždila ještě více.
I na rýmu
Řepná šťáva je vynikající i v boji s rýmou. V tomto případě postačí, když smícháte řepnou šťávu s vodou v poměru 1:1 a přidáte trochu medu. Šťávu nalijte do aplikátoru a kapejte si do obou nosních dírek 4 krát denně 4 kapky.
Odvar zevnitř
Pokud Vás zanícené hrdlo a angína trápí příliš často a vracejí se v pravidelných intervalech, doporučuje se řepný vývar užívat i zevnitř, tedy vypít. Červenou řepu prostě vyvařte v množství vody přiměřeném hmotnosti konkrétní zeleniny a tento vývar pijte 3 krát denně po 50 ml. Dejte však pozor, řepný odvar by v žádném případě neměli pít lidé s problémy trávicího traktu a gastritidou.