Pudingové rohlíčky hotové za 20 minut – jemné cukroví s neodolatelnou vůní

Reklama

Přináším vám jednoduchý a rychlý recept na křehké pudingové rohlíčky, které zvládnete připravit doslova během 20 minut. Těsto je měkké, voňavé a krásně drží tvar, takže rohlíčky jsou ideální nejen na Vánoce, ale i jako rychlá sladkost ke kávě. Pečení trvá jen pár minut a výsledek chutná jako tradiční domácí cukroví.

Ingredience

Na rohlíčkyNa obalení
250 g máslaMoučkový cukr
80 g moučkového cukruVanilkový cukr
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček vanilkového pudinkového prášku
300 g hladké mouky

Jednoduché těsto s pudinkovým základem

V míse smíchejte změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a pudinkový prášek s vanilkovou příchutí. Po důkladném promíchání přidejte hladkou mouku a vypracujte měkké, poddajné těsto. Pudingový prášek dodá těstu vůni i jemnost a rohlíčky díky němu drží tvar a jsou krásně křehké. Těsto nemusíte nechávat odpočívat – můžete rovnou pokračovat.

Tvarování klasických rohlíčků

Z těsta odebírejte malé kousky a vytvarujte z nich rohlíčky. Doporučuje se válet drobné válečky a poté je lehce ohnout. Rozložte je na plech s pečicím papírem – těsto se téměř neroztéká, takže tvar zůstane perfektní. Před pečením rohlíčky nemusíte chladit, což celý proces ještě více urychlí.

Rychlé pečení a sladké obalení

Reklama

Troubu předehřejte na 180 °C a rohlíčky pečte přibližně 10 minut, dokud nezačnou lehce zlátnout na okrajích. Hned po vytažení je ještě teplé obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Díky teplotě se cukr krásně přichytí a vytvoří jemnou sladkou krustu. Nechte rohlíčky vychladnout – poté budou dokonale křehké.

Servírování a skladování

Rohlíčky chutnají výborně hned po upečení, ale po jednom dni odležení jsou ještě lepší – jemnější a výrazněji voní po vanilce. Uchovávejte je v uzavřené dóze, aby zůstaly křehké. Jsou ideální jako vánoční cukroví, ke kávě nebo jako rychlá dobrota, když potřebujete upéct něco na poslední chvíli.

Tipy pro dokonalý výsledek

Používejte kvalitní máslo – je základem chuti i struktury celého cukroví. Pokud chcete rohlíčky ještě aromatičtější, přidejte do těsta několik kapek vanilkového extraktu. Rohlíčky tvarujte stejně velké, aby se rovnoměrně upekly. Pečte jen krátce, aby zůstaly krásně křehké – příliš dlouhé pečení by je vysušilo.

Zdroj: Top-rezepte.de

Reklama