Máte rádi sladké pudinkově-čokoládové dezerty? Pak si přijdete na své is tímto receptem. Je jednoduchý na přípravu, takže ho zvládnou i začínající pekařky. Potěšíte ním každou návštěvu a i rodinných příslušníků. Věřím, že recept si uchováte a stane se součástí i vaší osobní kuchařky.
Budete potřebovat:
- 2 hrnky cukru
- 4 vajíčka
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek mléka
- 3/4 hrnku oleje
- 2 a 1/4 lžičky kypřícího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
- nádivka
- 2 balíčky vanilkového pudinku
- 700 ml mléka
Poleva :
- 230 gramů čokolády
- 1 hrnek smetany na šlehání
Postup:
[sociallocker]
Vajíčka vyšleháme s cukrem a vanilkovým extraktem do pěny. Do misky s vajíčky postupně přidáváme po částech mouku. Tu jsme si ještě předtím dobře smíchaly s kypřícím práškem.
Připravené těsto vylijeme na plech, který jsme buď vystlalo pečícím papírem nebo jsme ho vymastili máslem a posypali trochou mouky. Těsto pečeme v troubě na 180 stupních Celsia dokud nechytí zlatavou barvu. Do hotového a upečeného těsta uděláme dírky.
Mezitím si připravíme nádivku. Uvaříme si vanilkový pudink a pokud máte raději sladké můžete přidat i cukr. Pudink necháme trochu vychladnout a navrstvíme ho na koláč. Celý koláč necháme vychladnout, ideální například na balkoně, kde je nyní již ideální zima.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Připravíme si polevu. Smícháme teplou smetanu ke šlehání s čokoládou. Mícháme, dokud nám nevznikne hustá poleva. Polevu nalijeme na vychladlou vrstvu pudinku a pěkně uhladíme. Necháme ještě trochu ztuhnout a podáváme. Dobrou chuť.
[/sociallocker]