Pudinkový dezert s čokoládou vás překvapí svou chutí

Pudinkové dorty jsou velmi populární mezi dětmi, protože nejsou vůbec suché. Dorty se většinou připravují na oslavy nebo svatby, ale můžete si je připravit i na chuť. Může jít jen o posezení se širší rodinou nebo návštěva přátel. Rozhodně nemusíte čekat na velké události, abyste si vychutnali lahodnou chuť dortu. Dnes se podíváme na úžasný dort, který bude chutnat každému, kdo ho ochutná. Není na něm nic složitého a zaručeně si na něm pochutnáte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na samotný piškot dortu nepotřebujete nic překvapivého. Připravte si:

  • 200 ml vody,
  • 5 vajec,
  • 120 gramů mouky,
  • 80 gramů másla,
  • ½ lžičky soli,
  • 2 polévkové lžíce kakaa.

Na krém potřebujete pár dalších surovin, ale ani jedna z nich není drahá. Na krém potřebujete:

  • 500 ml mléka,
  • 150 gramů cukru,
  • 60 gramů kukuřičného škrobu,
  • 160 gramů másla,
  • 2 vejce,
  • 8 gramů vanilkového cukru.

Na výrobu tohoto dortu potřebujete hodně vajec, ale jinak vás příliš peněz stát nebude.

Reklama
souspark.ru

Pracovní postup

Vejce rozklepněte do hrnce se silným dnem a přidejte cukr krystal, vanilkový cukr a škrob. Všechny suroviny rozmixujte metličkou do hladka. Musíte odstranit všechny hrudky. Do vaječné směsi přidávejte velmi pomalu mléko. Na středním plamenu směs neustále míchejte, dokud nezhoustne. Získáte hustý krém. Přesuňte krém do čisté mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. V tuto chvíli se můžete pustit do přípravy těsta.

souspark.ru

Máslo vložte do hrnce nebo pánve se silným dnem. Zalijte vodou a rozpusťte na středním ohni. Přidejte mouku a vypracujte těsto. Vypněte oheň. Do těsta přidejte vejce a vyšlehejte mixérem. Poté přijdete kakao a promíchejte. Plech vyložte pečicím papírem, naneste polovinu těsta a rozetřete ho v tenké vrstvě. Pečte 10 minut na 200 stupňů. Stejně upečte druhou část těsta. Každý koláč rozdělte na 4 části. Každou vrstvu prokládejte vychladlým krémem a skládejte na sebe. Vložte do lednice vychladnout a můžete podávat!

Zdroj: souspark.ru

Reklama