Recept na ananasové řezy z naší kuchařské a cukrářské skupiny

Ananasové řezy jsou skvělý dezert, který v sobě spojuje svěží chuť ananasu s jemností smetanového krému a křupavými ořechy. Recept je jednoduchý, rychlý a hodí se jak na všední den, tak na slavnostnější příležitosti. Nejlepší na tom je, že ingredience máte většinou doma, a tak se můžete do pečení pustit hned.

Reklama

Tento recept jsem objevila ve facebookové skupině plné nadšených kuchařek a cukrářek, kde se často sdílejí ty nejchutnější a vyzkoušené tipy. Pokud máte chuť na něco sladkého a lehkého, určitě ho vyzkoušejte!

Foto od paní M. Vaňkové

Ingredience:

  • 1 plechovka ananasu se šťávou (pokrájet na malé kousky)
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku mletých ořechů
  • 2 vejce
  • 2 lžičky jedlé sody

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V míse smíchejte všechny ingredience: mouku, cukr, mleté ořechy, vejce, jedlou sodu a pokrájený ananas i se šťávou.
  3. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech.
  4. Pečte v troubě přibližně 30 minut, dokud těsto nezíská zlatavou barvu a špejle zapíchnutá do středu vyjde suchá.
  5. Nechte řezy vychladnout.
Foto od paní M. Vaňkové

Poleva:

  1. V misce smíchejte 3 zakysané smetany a 3 lžíce moučkového cukru.
  2. Směs rovnoměrně rozetřete na vychladlý korpus.
  3. Posypte mletými ořechy a pocákejte rozpuštěnou čokoládou.

Tip:

Řezy nechte před podáváním vychladit, aby se poleva krásně spojila s korpusem.

Recept nám zaslala paní M. Vaňková

Reklama