Recept na babiččiny zapečené palačinky s tvarohem

Už jste někdy ochutnali šťavnaté zapečené palačinky s tvarohem? Pokud ne, určitě je vyzkoušejte. Už po prvním soustu si je zamiluje celá vaše rodina. Inspirujte se jednoduchým babiččiným receptem, který neobsahuje ani gram mouky.

Reklama

Potřebné ingredience na přípravu zapečených palačinek podle babičky

Ještě, než začněte s přípravou, obstarejte si tyto suroviny:

  • vejce: 6 ks
  • mléko: ½ l
  • slunečnicový olej: 1 lžíce
  • kukuřičný škrob: 5 až 6 lžic
  • měkký tvaroh: 300 g
  • moučkový cukr: dle chuti
  • máslo: asi 50 g
  • zakysaná smetana: cca 150 až 200 g

Jak postupovat při přípravě zapečených palačinek podle babičky?

Ve velké míse si nejprve vyšlehejte vejce (5 ks) spolu s moučkovým cukrem, kukuřičným škrobem, slunečnicovým olejem a mlékem. Vše pečlivě promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky. Konzistence by měla být spíš tekutější. Nyní nechte těstíčko stát asi čtvrt hodiny a pusťte se do náplně.

Příprava náplně, sestavování pokrmu a jeho zapékání

V jiné míse si dále vyšlehejte měkký tvaroh spolu s moučkovým cukrem dle chuti a přidat do krému můžete i v rumu máčené rozinky, mák nebo oříšky. Dále začněte smažit palačinky. Na pánev s rozpáleným olejem nalévejte menší množství těsta a dobře rozprostřete. Placky by měly být opečené dozlatova z obou stran. Poté je naplňte tvarohem, zarolujte a navrstvěte do máslem vymazaného pekáčku či zapékací misky. Pokrm ještě přelijte zakysanou smetanou promíchanou s vejcem i moučkovým cukrem a dejte zapékat do trouby na čtvrt hodiny při 180 °C.

Reklama

Servírování zapečených palačinek podle babičky

Upečené palačinky servírujte ještě teplé třeba s kopečkem šlehačky. Hodit se k nim dozajista bude šálek teplého kakaa, nebo mléka. Dopřát si však můžete i kvalitní espresso či čaj. Náplň nemusíte omezit pouze na tvaroh. Skvělé budou placky i s povidly, Nutellou, mletou skořicí nebo marmeládou a ovocným džemem. Přejeme dobrou chuť.

Reklama