Recept na česnekovou polévku: ideální na kašel i bolest v krku

Česnek patří mezi oblíbené druhy zeleniny. Používáme ho téměř do každého hlavního jídla a dokonce si z něj můžete udělat i pomazánku. Hřejivá polévka je ovšem to nejlepší, na čem si pochutnáte během nachlazení nebo chřipky. Tento recept vám přinese tu nejlepší česnekovou polévku, která vás postaví na nohy při každé nemoci.

Reklama

Co budete potřebovat?

Máte-li doma hodně česneku nebo se cítíte nemocní, tohle pro vás bude naprosto dokonalý recept. Na polévku potřebujete jen pár ingrediencí a budete se po ní cítit mnohem lépe. Bez ohledu na to, jestli máte kašel, rýmu nebo bolest v krku, uvařte si česnekovou polévku. Neuvěříte, jak dobře a silně se potom budete cítit. Na přípravu česnekové polévky potřebujete:

  • máslo nebo sádlo – 2 lžíce,
  • česnek – 1 ½ hlavy + pár stroužků na konec vaření,
  • středně velké brambory – 5-6 ks,
  • vývar – 1 litr,
  • olej – 2 lžíce,
  • bobkový list – 1-2 ks,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti
shutterstock.com

Pracovní postup

Brambora oškrábejte, opláchněte a nakrájejte na kostičky podle svého uvážení. Česnek oloupejte. Do středně velkého hrnce dejte máslo a nechte ho rozpustit. Potom k němu přidejte nakrájené brambory. Restujete je asi 2 minuty a potom k jim přidejte oloupané stroužky česneku. Přidejte také bobkové listy, sůl a mletý černý pepř. Důkladně promíchejte a zalijte vývarem. Použít můžete kuřecí nebo zeleninový vývar. Jestli ho nemáte po ruce, můžete ho nahradit bujónem.

Vařte polévku asi 20 minut, dokud nebudou brambory uvařené a měkké. Až budou brambory hotové, vyndejte z polévky bobkové listy. Polévku potom rozmixujte tyčovým mixérem, dokud nezíská hladkou strukturu. Na konci můžete přidat ještě pár stroužků česneku, do kterých potom při konzumaci kousnete. Čím víc česneku bude v polévce, tím silněji bude chutnat. Proto ji průběžně ochutnávejte a myslete na to, že se ještě česneková chuť uleží. Tak to nesmíte přehnat.

Reklama