Ingredience na dort (pro 2 vrstvy):
- 130 g mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- špetka soli
- 5 lžic kakaa
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 ml tekuté smetany ke šlehání
Ingredience na krém:
- 200 ml tekuté šlehačky
- 1 balíček šlehačky
- 70 g moučkového cukru
- 500 g mascarpone
- 70 g medu
Postup přípravy:
- Příprava těsta:
- Ve velké misce rozšlehejte vejce. Postupně přidejte cukr a za stálého míchání přilijte tekutou smetanu.
- Přidejte sůl, prášek do pečiva a za stálého míchání prosejte trochu mouky a kakaa k vejcím.
- Nalijte polovinu těsta do připravené formy a pečte v předehřáté troubě na 180°C/rychlost 3 po dobu 20 minut, nebo dokud neprojde párátkovým testem. Opakujte stejný postup s druhou polovinou těsta.
- Příprava krému:
- Ve vhodné misce smíchejte tekutou šlehačku, ztužovač a moučkový cukr. Mixujte až do zhoustnutí a odstavte.
- Přidejte mascarpone a med do mísy. Míchejte 3-4 minuty. K mascarpone přidejte 2 lžíce šlehačky a jemně promíchejte šlehačkou zdola nahoru.
- Skládání dortu:
- Vyložte formu potravinářskou fólií s okraji pro zabalení dortu. Umístěte první vrstvu dortu.
- Na vrstvu nanesete polovinu připraveného mascarpone krému. Položte druhou vrstvu.
- Zakryjte dort potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň na 4 hodiny nebo přes noc.
- Dokončení:
- Před podáváním dort vyndejte z formy a potravinářské fólie.
- Podle chuti můžete dort ozdobit čokoládovými stroužky, čerstvým ovocem nebo dalším krémem.
Nyní máte připravený lahodný čokoládový dort s mascarpone krémem, který jistě potěší vaše chuťové buňky!
Reklama
Reklama