Omeleta je oblíbený pokrm k snídani, který bohužel hodně lidí připravuje špatně. Omeleta potom není nadýchaná a jemná, jak by mohla být. Jeden šikovný kuchař přišel s trikem, díky kterému si může kdokoli připravit úžasnou omeletu. Jde sice jen o obyčejná vajíčka, ale i příprava takto jednoduché snídaně vás může nadchnout.
Co budete potřebovat?
Na výrobu této úžasné omelety potřebujete jen pár surovin a klíčové je použití několika druhů sýrů, díky kterým bude snídaně nejen vydatná, ale také vynikající. Než začnete, tak si připravte 3 vejce, sůl, pepř, čedar, gruyère, švýcarský sýr, máslo a extra panenský olivový olej. To je všechno. A pochopitelně budete potřebovat vhodnou pánev, nějakou misku, vidličku a obracečku. Jakmile budete mít vše připravené, můžete se pustit do přípravy dokonalé snídaně pro celou rodinu.
Začněte u vajec
Mike začal tím, že do misky rozklepnul tři velká, organická vejce. Ideální jsou samozřejmě domácí vejce. Existuje několik způsobů, jak rozbít vejce do misky. Udělat to můžete způsobem, na který jste nejvíce zvyklí.
Potom do vajec přidejte trochu soli a pepře. Špetka od každého bude stačit. Vidličkou vejce rozšlehejte. Tento krok je podle Mika klíčový, protože vejce musí být dobře rozmixovaná.
Rozehřejte vhodnou, velkou pánev, a jakmile bude trochu teplá, vložte do ní kousek másla a malé množství extra panenského olivového oleje. Obojí rozmíchejte a nechte máslo povolit. Rozpuštěný tuk musí pokrýt celý povrch pánve. Jestli máslo s olejem příliš prskají, snižte teplotu. Vlijte rozšlehaná vejce, která jste právě rozmíchali se solí a pepřem.
Klíčem k úspěchu je trpělivost
Mike říká, že potom musíte počkat. Jde o hodně čekání, takže si možná zazpíváte svou oblíbenou píseň. Od pánve neodcházejte a sledujte, jak se strany začínají vařit. Někteří lidé na omeletu tlačí. Mike věří tomu, že musíte nechat vejce dvě až tři minuty nechat být. Vejce sedí a vy se mezitím můžete také posadit.
Strany se začnou vařit a uprostřed uvidíte bublinky. Do dvou minut by vejce mělo mít uvařený základ a snadno byste s omeletou měli pohybovat.
Po třech minutách můžete do středu omelety přidat sýr ve tvaru rovné čáry. Přidejte i cokoli dalšího, na co máte chuť.
Omeletu převraťte z jedné třetiny dovnitř a poté ji úplně přehněte pomocí boku pánve.
Nakonec ji přesuňte na talíř a vychutnejte si její úžasnou chuť.