Recept na domácí sušenky s čokoládovou polevou

Domácí sušenky patří mezi to nejlepší, čím můžete svou rodinu překvapit. Navíc ušetříte peníze a vždy si vyrobíte sladkosti, které vám budou zaručeně chutnat. To se vám v obchodě nestane. Dnes vám přinášíme úžasný recept, který jistě zvládnete připravit a přinesete své rodině skvělou pochoutku. Uvidíte, že se budou všichni olizovat až za ušima a sušenky velmi rychle zmizí. Vyzkoušejte náš recept a zaručeně nebudete litovat!

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu potřebujete pár surovin, které asi nemáte doma. Jejich nákup se vám ale vyplatí. Vypravte se na nákup a udělejte rodině výborné sušenky. Připravit si je můžete s čokoládovou polevou nebo bez ní. Potřebovat budete tyto ingredience:

  • mouka – 15 dkg,
  • máslo – 15 dkg,
  • vlašské ořechy – 10 dkg,
  • cukr – 8 dkg,
  • rybízový džem – 8 dkg,
  • sůl – špetka,
  • čokoláda – 1 tabulka,
  • mléko – malé množství,
  • citronová kůra – podle chuti,
  • domácí malinový džem – 8 dkg,
  • domácí rybízový džem – 8 dkg.

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte mouku, máslo, cukr, mleté vlašské ořechy, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Vypracujte z těchto surovin těsto a zabalte ho do potravinářské fólie. Vložte ho na 1 hodinu do lednice. Poté ho rozválejte na pomoučeném válu. Pomocí vykrajovátek nebo sklenice udělejte kolečka o průměru 6-8 centimetrů. Kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte, dokud nebudou kolečka nádherně zlatá.

Upečené sušenky po dvou slepte pomocí malinového nebo rybízového džemu. Sušenky můžete nechat samotné nebo je polít čokoládou. Ve druhém případě si rozehřejte tabulku čokolády ve vodní lázni a přidejte do ní malé množství mléka. Sušenky položte na mřížku a polijte je rozpuštěnou čokoládou. Nechte ji okapat a ztuhnout. Jakmile čokoláda ztuhne, můžete sušenky podávat rodině a přátelům. Ochutnejte je a jiné sušenky již nebudete chtít. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: mindmegette.hu

Reklama