Recept na dýňové čokoládové sušenky si zamilujete

Cookies jsou velmi populární pochoutkou, a to hlavně v Americe. Najdete je také v obchodě, ale tam jsou poměrně drahé. Místo toho si je připravte doma a vyzkoušejte také tuto dýňovou variantu. Je nejen mnohem zdravější, ale také chutnější. Máte-li rádi dýni a chcete ji zpracovat dalším způsobem, vyzkoušejte tento jedinečný recept na dýňové cookies.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu těchto domácích sušenek potřebujete jen pár ingrediencí a chvilku svého času. Zaručeně se vám to vyplatí. Nejen, že budou sušenky levné, ale také si na nich pochutná celá rodina. A budete pro ně mít sladkou svačinu nebo jen něco na chuť. Na výrobu potřebujete:

  • rostlinný olej – ¾ šálku,
  • cukr krystal – 1 ¾ šálku,
  • vanilkový extrakt – 1 ½ lžičky,
  • dýňové pyré – 1 ½ šálku,
  • vejce – 2 ks,
  • univerzální mouka – 2 ¾ šálku,
  • prášek do pečiva – 3 lžičky,
  • jedlá soda – 1 lžička,
  • sůl – 1 ½ lžičky,
  • mletá skořice – 3 lžičky,
  • čokoládové lupínky – 2 šálky
shutterstock.com

Pracovní postup

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Ve velké míse smíchejte olej, cukr, vanilkový extrakt, dýňové pyré a vejce. Vše důkladně promíchejte. Přidejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, sůl a skořici. Znovu vše smíchejte a pokračujte v míchání, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci. Struktury těsta se nelekejte, protože tak má vypadat. Jestli je řídké, je to naprosto v pořádku.

Přidejte do těsta čokoládové lupínky a míchejte, dokud se nezapracují do těsta. Poté mísu s těstem vložte do lednice na 10-15 minut. Díky tomu směs zhoustne a snadno z něj získáte tvar sušenek. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí lžíce na něj udělejte šest sušenek. Musíte jim nechat dost místa, protože se rády roztékají do stran. Vložte plech do trouby a pečte po dobu 15-17 minut. Stejně postupujte se zbytkem těsta, dokud nezpracujete úplně všechno. Dobrou chuť!

Reklama