Recept na jemné vánoční sušenky, které budou ozdobou stolu

Receptů na cukroví není nikdy dost! Každý rok byste měli vyzkoušet alespoň jeden nový druh, aby se vaše rodina a příbuzní nepřejedli stejných druhů cukroví. Dnešní recept je velmi jednoduchý a nepotřebujete ani příliš mnoho ingrediencí. Těsto je jedinečné a velmi jemné, takže se výsledné sušenky rozplývají v ústech. Zaručeně je vyzkoušejte a dáte nám jistě za pravdu.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu těchto jemných sušenek potřebujete 20 dkg solamylu, 1 vanilkový pudinkový prášek, 20 dkg hladké mouky, 20 dkg másla (Hera), 15 dkg moučkového cukru, 1 balíček prášku do pečiva, 1 vaječný žloutek, 3 lžíce zakysané smetany a nastrouhanou citronovou kůru. Nezapomeňte na marmeládu podle vlastního výběru na slepení.

Pracovní postup

Velkou výhodou tohoto receptu je fakt, že je velmi jednoduchý. Ve velké míse promíchejte všechny suché přísady (solamyl, pudinkový prášek, mouku, moučkový cukr a prášek do pečiva). Následně přidejte vaječný žloutek, máslo a smetanu. Rukama vypracujte těsto. Musí být dokonale homogenní. Těsto zabalte do potravinářské fólie a odložte na 24 hodin do lednice.

Další den ho vyndejte z lednice a vyválejte na plát na pracovní desce posypané moukou. Následuje zábavná část. Budete vykrajovat tvary, které si sami zvolíte. Nejlepší jsou kolečka nebo ovály.

Reklama
https://irecept.cz/

Vyložte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud nebude povrch světle zlatý. Jakmile budou sušenky hotové, nechte je vychladnout na pokojovou teplotu.

https://irecept.cz/

Zdobení je největší legrace

Na konci celého pečení se můžete pořádně vyřádit a přivítat k práci také děti. Sušenky spojujte po dvou marmeládou a můžete je ozdobit podle svého vkusu.

https://irecept.cz/

Nejlepší je polovinu namočit do čokolády, obalit v nasekaných oříšcích, kokosu nebo je můžete posypat jen moučkovým cukrem.

https://irecept.cz/

Díky čokoládové polevě (alespoň na jedné straně) budou sušenky krásně držet u sebe.

Zdroj: irecept.cz

Reklama