Recept na levný mramorový dort s vanilkovým pudinkem

Každý z nás někdy potřebujete rychlé pohoštění pro návštěvu. Jestli začínáte s pečením a nejste žádný zkušený pekař, můžete stále hosty potěšit domácím dezertem. Vyzkoušejte recept na jednoduchou mramorovou buchtu s vanilkovým pudinkem a nebudete litovat. Krásně vypadá, rozplývá se na jazyku a zvládne ho každý.

Reklama
https://egyszerugyorsreceptek.com/

Co budete potřebovat?

Na těsto si připravte 1 vejce, 25 dkg cukru, 5 dkg rozpuštěného másla, 125 ml mléka nebo 125 ml zakysané smetany, 4 dkg neslazeného kakaového prášku, 25 dkg mouky, 1 balíček prášku do pečiva a špetku soli. Druhou částí dezertu je pudink. Na výrobu pudinku potřebujete 3 dl mléka, 1 lžičku vanilkového pudinku, 3 lžíce cukru, 2 lžíce másla a 3 dl smetany.

Na první pohled se může zdát dezert trochu složitější, ale zaručeně ho zvládne i naprostý začátečník. Potřebovat budete jen tyto suroviny, trochu času a pekáč o rozměrech 20×25 centimetrů.

Pracovní postup

Vejce smíchejte s cukrem a vyšlehejte do pěny. Přidejte do směsi rozpuštěný tuk a mléko. Důkladně vše promíchejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Nezapomeňte také na mléko nebo zakysanou smetanu. Polovinu těsta si nechte stranou, protože do něj budete přidávat kakaový prášek. Pekáč o rozměrech 20×25 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Potom do něj vložte bílou část těsta. Do druhé části těla přidejte kakaový prášek.

Reklama

Kakaovou část těsta naneste na první vrstvu. Trochu obě promíchejte, abyste získali jedinečný mramorový vzhled. Pečte v troubě předehřáté na střední teplotu po dobu 25-30 minut. Pudink uvařte klasicky a do horkého pudinku přidejte máslo. Jakmile těsto vychladne, rozřízněte ho napůl a potřete vychladlým pudinkem. Na vršek rozetřete šlehačku a zasypejte vše kakaovým práškem nebo strouhanou čokoládou. Můžete ale nechat dezert také bez zdobení. Přesto bude chutnat úžasně!

Zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Reklama