Ingredience:
Na piškot:
Reklama
- 600 g polohrubé mouky
- 460 g pískového cukru
- 200 g vlažné vody
- 200 g oleje
- 10 ks vajec
- 2 ks vanilkové cukry
- 1 ks sáček prášku do pečiva
Na zbarvení:
- 1 lžíce kakaa
- 1 ks sáček potravinářského barviva (např. breton)
- 3x forma na srnčí hřbet
- tuk na vymazání forem, mouka na vysypání
Na krém:
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 0,5 l mléka
Nakonec:
Reklama
- 1 balíček čokoládové polevy
Postup přípravy:
- Nejprve oddělíme žloutky od bílků vajec. Postupně vyšleháme žloutky s olejem a vlažnou vodou. Do této směsi za stálého šlehání přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Nakonec opatrně zapracujeme do těsta tuhý sníh z bílků.
- Hotové těsto rozdělíme do tří částí. Jednu ponecháme neobarvenou, druhou zbarvíme kakaem a třetí potravinářským barvivem dle vlastního vkusu.
- Každou část těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 170-180 °C po dobu 30-40 minut.
- Připravíme si krém vařením pudinku s mlékem, ale bez přidání cukru. Necháme ho vychladnout. Mezitím vyšleháme cukr s povoleným máslem. K vyšlehanému máslu přidáme uvařený pudink a promícháme ručním metličkovým mixérem.
- Vychlazené piškoty nakrájíme na plátky a spojíme je připraveným pudinkovým krémem.
- Na závěr dezert potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Reklama