Recept na metrové řezy jako z cukrárny. Piškot, chuť i barva jsou famózní.

Ingredience:

Na piškot:

Reklama
  • 600 g polohrubé mouky
  • 460 g pískového cukru
  • 200 g vlažné vody
  • 200 g oleje
  • 10 ks vajec
  • 2 ks vanilkové cukry
  • 1 ks sáček prášku do pečiva

Na zbarvení:

  • 1 lžíce kakaa
  • 1 ks sáček potravinářského barviva (např. breton)
  • 3x forma na srnčí hřbet
  • tuk na vymazání forem, mouka na vysypání

Na krém:

  • 250 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 0,5 l mléka

Nakonec:

Reklama
  • 1 balíček čokoládové polevy
shutterstock.com

Postup přípravy:

  1. Nejprve oddělíme žloutky od bílků vajec. Postupně vyšleháme žloutky s olejem a vlažnou vodou. Do této směsi za stálého šlehání přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a cukrem. Nakonec opatrně zapracujeme do těsta tuhý sníh z bílků.
  2. Hotové těsto rozdělíme do tří částí. Jednu ponecháme neobarvenou, druhou zbarvíme kakaem a třetí potravinářským barvivem dle vlastního vkusu.
  3. Každou část těsta nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na srnčí hřbet. Pečeme v troubě předem vyhřáté na 170-180 °C po dobu 30-40 minut.
  4. Připravíme si krém vařením pudinku s mlékem, ale bez přidání cukru. Necháme ho vychladnout. Mezitím vyšleháme cukr s povoleným máslem. K vyšlehanému máslu přidáme uvařený pudink a promícháme ručním metličkovým mixérem.
  5. Vychlazené piškoty nakrájíme na plátky a spojíme je připraveným pudinkovým krémem.
  6. Na závěr dezert potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Reklama