Recept na nakládaný hermelín, který je po pár dnech naprosto výborný

Nakládaný hermelín je skvělou pochoutkou, která si získá každého milovníka sýrových delikates. Tento recept je snadný na přípravu a výsledek stojí za to. Potřebujete pouze pár dní trpělivosti, než se všechny chutě prolnou a vznikne lahodný nakládaný hermelín.

Ingredience

  • Hermelín
  • Cibule
  • Česnek
  • Nové koření
  • Barevný pepř
  • Černý pepř
  • Bobkový list
  • Sladká červená paprika
  • Sůl
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Kremžská hořčice
  • Kousky chilli
  • Provensálské koření
  • Koření na grilovaný sýr
  • Červená paprika
  • Kozí rohy
  • Olej
foto od paní J. Jančíkové

Postup

  1. Příprava surovin:
    • Cibuli nakrájíme na půlkolečka.
    • Červenou papriku nakrájíme na proužky.
    • Česnek nadrtíme.
    • Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky.
  2. Míchání koření:
    • Do mísy přidáme cibuli, červenou papriku, česnek a všechno koření: nové koření, barevný a černý pepř, bobkový list, sladkou červenou papriku, sůl, rozmarýn, tymián, provensálské koření a koření na grilovaný sýr (vše podle chuti).
    • Přidáme kremžskou hořčici a kapku oleje.
    • Vše důkladně promneme rukama, aby se chutě propojily.
  3. Nakládání sýra:
    • Vezmeme nádobu a začneme vrstvit připravené suroviny.
    • Nejprve vložíme vrstvu cibule a koření, poté přidáme trojúhelníčky hermelínu, opět cibuli a koření, a takto pokračujeme, dokud nenaplníme nádobu.
    • Mezi vrstvy přidáváme kousky červené papriky, kozí rohy a větvičky rozmarýnu.
  4. Zalévání olejem:
    • Po navrstvení všech surovin vše zalijeme olejem, aby byl sýr zcela ponořen.
    • Nádobu zavíčkujeme a uložíme do lednice.
  5. Necháme uležet:
    • Nakládaný hermelín necháme v lednici uležet minimálně týden, aby se všechny chutě dokonale prolnuly.

Tipy na podávání

  • Nakládaný hermelín je skvělý s čerstvým chlebem nebo bagetou.
  • Můžete jej podávat jako předkrm nebo součást sýrového prkénka.

Užijte si tento lahodný nakládaný hermelín, který jistě potěší vaše chuťové pohárky.

Recept nám zaslala paní J. Jančíková

Čtěte také: Domácí šlehačka je vždy lepší než kupovaná. Jak ji připravit?