Malé dezerty jsou zkrátka krásné a elegantní. Co teprve tento, který se skládá ze tří vrstev! Jeho příprava je naprosto jednoduchá a vskutku rychlá, neboť se nemusí péct. Čekáte-li tedy nějakou významnou návštěvu a při tom nemáte moc času, je tento dezert skvělou volbou!
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 120 g máslových sušenek
- 60 g másla
- 1 velké balení mascarpone
- 6 ČL práškového cukru
- 300 ml smetany ke šlehání
- 200 ml malinového sirupu
- 1 citrón
- 60 ml vody
- 1 želatinu
Jak na to?
- Nejprve si rozdrťte sušenky, nejlépe v mixéru, ať Vám vznikne hladká hmota. Následně je smíchejte s rozpuštěným máslem. Vznikne Vám směs, kterou pak vystelte formy na muffiny, pouze na jejich dno.
- Dalším krokem je příprava druhé vrstvy. Smíchejte mascarpone, cukr, případně vanilku a důkladně promíchejte. Hotový krém byste měli opatrně navrstvit na sušenkový základ a poté odložit na cca 15 minut do ledničky.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Třetí vrstva je želatina, kterou připravte klasicky dle návodu. Poté ji navrstvěte jako poslední vrstvu a dejte opět do ledničky, cca na půl hodiny.
- Ozdobit ještě můžete čerstvým ovocem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama