Tento skvělý recept je výbornou alternativou pro moučník k odpolednímu čaji i díky jeho variabilitě. Skvělé na tomto receptu totiž je, že do těsta můžete připravit jakoukoliv náplň, podle vaší chuti a vždy bude moučník skvělým dezertem pro vás i vaši rodinu.
Lavash je všestranné těsto vhodné pro více příležitostí
Pokud lavash neznáte, jedná se o tenkou placku podobnou tortile. Jedná se také o kulatý kousek těsta, něco mezi chlebem a tortillou. Lavash vás zaujme svou originální chutí a navíc ho můžete koupit v kterémkoliv obchodě v sekci baleného pečiva nebo příloh.
Recept na skvělý a jednoduchý dezert vám ušetří mnoho času s dlouze pečenými moučníky nebo koláči. Přesto vás jeho výsledná chuť velmi zaujme. Pro přípravu si připravte:
- 6 ks lavashe
- kondenzované mléko
- 200 gramů vlašských ořechů
- 1 vejce
V tomto uvedeném receptu jsou dominantou vlašské ořechy, můžete si však do lavashe zabalit ovoce nebo jakoukoliv jinou ingredienci, kterou milujete vy nebo členové vaší rodiny. Za správnou volbu dominantní složky v dezertu vás budou milovat.
Postup pro přípravu je velmi jednoduchý. Rozprostřete lavash/tortilu a pomažte ji teplým, kondenzovaným mlékem. Odeberte pár vlašských ořechů a zbytek rozdrťte na prach. Práškem z ořechů posypte namazaný lavash a zatočte ho do rolády. Pomažte i další placku a do té opět zamotejte již připravenou roládu. Stejným způsobem do rolády zamotejte i třetí díl placky.
V troubě dezert pečte jen chvilku
Protože je těsto již dávno hotové, stačí jen chvilka, aby se všechny chutě spojily a těsto změklo. Proto pečte v rozehřáté troubě asi 10 minut na 190 °C. Díky mléku, ořechům a chuti chlebového těsta dezert připomíná oblíbenou baklavu. Možná i díky této jedinečné chuti si dezert oblíbí každý ve vaší rodině i jakákoliv návštěva. Po upečení vložte na hřbet dezertu pár celých vlašských ořechů pro estetičtější moučník.