Recept na piškotovou roládu s vynikajícím krémem uvnitř

Rolády jsou velmi oblíbeným dezertem. Většina lidí si myslí, že je velmi těžké je připravit, ale není to vůbec pravda. Ve skutečnosti je to snadné, když máte po ruce dobrý recept. Právě takový vám dnes přinášíme, a to s kávovým krémem. Jestli milujete aroma a chuť kávy, tento dezert vám bude zaručeně chutnat. Vyzkoušejte to a uvidíte sami, jak je tato roláda dobrá.

Reklama

Co budete potřebovat?

Pár surovin si připravte na piškotové těsto a další na lahodný krém. Všechny zpracujete velmi snadno a výsledek je lahodný, jemný a nádherně voní.

Na výrobu piškotového základu rolády potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • vaječný žloutek – 2 ks,
  • cukr – 75 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • sůl – špetka,
  • mouka – 100 gramů,
  • vanilkový pudink – 25 gramů,
  • prášek do pečiva – ½ lžičky.
Shutterstock

Na krém:

  • mascarpone – 250 gramů,
  • šlehačka – 450 gramů,
  • cukr – 100 gramů,
  • krémový ztužovač – 2 balíčky,
  • instantní káva – 2 gramy.

Pracovní postup

Připravte si piškotové těsto. Celá vejce oddělte na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte se solí do tuhé pěny. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Poté přidejte žloutky, jeden po druhém. Nakonec vmíchejte mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte. Směs rozetřete v tenké vrstvě na plech, který jste předem vyložili pečicím papírem. Troubu předehřejte na 200 stupňů a pečte po dobu 8-10 minut. Po upečení ho ihned vyklopte a srolujte pomocí kuchyňské utěrky.

Shutterstock

Na kávový krém vyšlehejte smetanu se ztužovačem do tuha. V jiné nádobě smíchejte mascarpone s cukrem a instantní kávou. Míchejte, dokud se prášek nerozpustí. Jestli vám tam zůstanou malé kousky, vůbec to nevadí. Šlehačku přidejte do krému z mascarpone. Rozevřete opatrně roládu a potřete jí kávovým krémem. Roládu znovu srolujte a vložte ji do lednice. Před podáváním můžete výsledný dezert posypat moučkovým cukrem a kakaovým práškem.

Zdroj: chefkoch.de

Reklama