Tento recept je založen na tradičních metodách vaření a používá kvalitní suroviny, které vám přinesou výjimečnou chuťovou zkušenost. Připravte se na pochoutku, která vaše chuťové pohárky nadchne!
Reklama
Ingredience
- 800 g hovězího masa (nejlépe plec nebo krk)
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce octa
- 1 lžíce hladké mouky
- 200 ml vody
- Na podávání: knedlíky, chléb nebo těstoviny
Postup
- Nejprve si připravíme ingredience. Masa nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, česnek rozmačkáme a papriky očistíme a nakrájíme na proužky.
- Na velkém hrnci si rozehřejeme slunečnicový olej a na něm orestujeme cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidáme nakrájené hovězí maso a opékáme ho, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidáme mletou sladkou papriku, mletou pálivou papriku a kmín. Dobře promícháme, aby se koření rovnoměrně rozložilo po masu.
- Poté zalijeme vodou a přidáme rajčatový protlak a ocet. Zamícháme a přivedeme k varu.
- Jakmile začne guláš vařit, snížíme teplotu a necháme ho dusit asi 1,5 – 2 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Smícháme hladkou mouku s trochou vody a přidáme do guláše, aby se zahustil. Vaříme ještě asi 10 minut, dokud omáčka nepřijme požadovanou konzistenci.
- Na závěr ochutnáme guláš a případně dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo těstovinami.
Závěr
Tento recept na autentický maďarský guláš vám přinese chuťovou explozi a učaruje vám svou bohatou a aromatickou omáčkou. Sledujte naše podrobné instrukce a připravte si skvělý pokrm, který jistě zaujme vaše chuťové buňky i ty nejnáročnější gurmány. Buďte na špičce maďarské kuchyně s naším výjimečným receptem na maďarský guláš!
Reklama