Recept na štrúdl se dvěma druhy náplně

Reklama

Štrúdl je klasickou podzimní pochoutkou, kterou si mnoho lidí připravuje pravidelně každý rok. Možná už vás nebaví stejná chuť, kterou jíte neustále dokola. Právě proto pro vás máme jedinečný recept, který přinese trochu jinou chuť i strukturu do tradičního receptu. Vyzkoušejte dnešní recept a zajisté ho začleníte na seznam svých oblíbených receptů na podzimní a zimní dny.

Co budete potřebovat?

Porce listového těsta a pár surovin na obě náplně vám postačí k tomu, abyste získali vynikající dezert na sychravé dny. Vše připravíte velmi jednoduše a díky kupovanému těstu si ušetříte hodně práce i času. Na výrobu dnešního štrúdlu potřebujete:

  • listové těsto – 500 gramů.

Na první náplň:

  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 3 lžičky,
  • olej – 200 ml,
  • krupice – 100 gramů,
  • jogurt – 200 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 balíček.
Shutterstock
Reklama

Na druhou náplň:

  • mléko – 1 litr,
  • cukr – 9 lžic,
  • vanilkový pudinkový prášek – 3 balíčky.

Pracovní postup

V první řadě si v mléce uvařte pudink podle návodu na obalu a nechte ho trochu vychladnout. Nesmí ale vychladnout úplně a jednou za čas ho promíchejte. Vaječné bílky vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny, přidejte vaječné žloutky, olej, krupici, prášek do pečiva a jogurt. Listové těsto rozdělte na čtyři stejné části, abyste získali čtyři pláty. Poté můžete začít s vrstvením. Nezapomeňte stále pudink míchat, aby se na vršku nevytvořila kůrka.

Shutterstock

Mezi první tři vrstvy těsta naneste 3-4 lžíce první náplně a do poslední vrstvy použijte uvařený pudink. Vršek štrúdlu pomažte zbytkem náplně nebo malým množstvím oleje a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte po dobu asi 15 minut. Počkejte, až celý dezert vychladne, zasypte vršek moučkovým cukrem a můžete podávat. Servírovat ho můžete ještě trochu teplý, ale nejlepší chuť si užijete až po úplném vychladnutí na pokojovou teplotu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: fun.9999999views.com

Reklama