Také vy a vaše rodina ráda něco přikusuje? Ať už se díváte na televizi nebo jste si pozvali domů vaše přátele, je dobrý být připraven. Pokud hledáte nějaký nový recept, kterým vylepšit slavnostní tabuli, pak jste na správném místě. V dnešním článku jsme si pro vás připravili tajný recept, který se stane oblíbenou stálicí. Uvidíte, že vám děti doslova utrhnou ruce. Budete ho péct znovu a znovu. Tak nepřestávejte číst a hned při první příležitosti tento recept vyzkoušejte.
Kynuté těsto pro začátečníky
Bojíte se pečení z kynutého, protože je to přeci tak hrozně obtížné? Pak pro vás máme dobrou zprávu – není to vůbec těžké. Stačí jen dodržet předepsaný postup. Nic neuspěchejte a řiďte se pokyny. A raz dva budete mít kvásek, který vám bude závidět i ta nejzkušenější hospodyňka. Na těsto budete potřebovat
- 1 kg hladké mouky
- 1 čerstvé droždí
- 500 ml mléka
- 100 ml oleje
Pokud máte kuchyňského robota, neváhejte ho využít. Ale nezoufejte, jde to i bez něj. Jen si trochu víc „máknete“. Těsto je potřeba řádně promíchat. Ingredience musí mít pokojovou teplotu – nepoužívejte mléko z ledničky. Ani horké vám nedoporučujeme. Není to dobré pro kvasnice, při příliš vysoké teplotě totiž zemřou. Jakmile je těsto hotové, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě.
Náplň
Na náplň si připravte půl kg tvrdého sýra, lžíci soli, 125 g rozpuštěného másla, 200 g zakysané smetany a 2 vejce. Sýr nastrouhejte. Poté vše smíchejte dohromady a vytvořte sýrovou náplň. Nakynuté těsto uválejte na placku. Tu potřete polovinou připravené náplně. Přeložte na půl. Vršek pomažte zbytkem. Nakrájejte na tyčinky. Ty dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Nakonec pomažte vajíčkem. Můžete posypat mákem nebo sezamem. Pečte dozlatova na 180 stupňů. Plech po deseti minutách v troubě otočte. Pokud ale máte horkovzdušnou, tak tento krok můžete vynechat.