Kdo by neznal škvarky, tzv. moravské müsli že ano? Tato oblíbená sádlová pochoutka se těší stále větší oblibě mezi čím dál větší skupinou lidí. Škvarky většinou známe v pevné podobě jako malé osmažené kousky, které se dají baštit jen tak samotné. Ideálním doplňkem je samozřejmě chleba a cibule, nicméně opravdoví gurmáni k nim žádnou přílohu nepotřebují. Lze je baštit na snídani, oběd, večeři, svačinu, perfektně se hodí jako jednohubka na oslavy a jiné akce.
Místo škvarků pomazánka
Některým lidem ovšem škvarky v pevné formě chutnat nemusejí. Místo toho preferují tekutou formu, která se také těší velké oblibě. Spíše než tekutou, máme na mysli škvarky v pomazánkové podobě, tzv. škvarkovou pomazánku. Pokud je součástí vašeho jídelníčku, bude pro vás tento recept jen osvěžením a případnou inspirací pro vylepšení. Patříte-li mezi ty, kteří o škvarkové pomazánce ještě neslyšeli, budete jistě velmi příjemně překvapeni, až si podle tohoto receptu připravíte. Nemusíte se bát, je to rychlé, snadné a výsledek je delikátní.
Připravte si následující
K přípravě oblíbené škvarkové pomazánky budete potřebovat následující ingredience: škvarky, sůl a cibuli. Škvarky zakoupíte v jakémkoliv řeznictví a cibuli se solí máte jistě doma, takže žádné složité shánění neproběhne. Stačí jen navštívit řeznictví, vyhrabat ze spíže cibuli, nadrtit si čerstvou sůl a pustit se do práce.
Na čerstvém chlebu chutná nejlépe
Nyní se dostáváme k tomu, jak postupovat v přípravě pomazánky. Nakrájejte si najemno cibulku a vhoďte ji do mísy. Do stejné mísy pak vložte nadrobno nakrájené škvarky a pomocí mixéru směs lehce rozmíchejte, dokud vám nevznikne krásná a hustá pomazánková hmota. Přidejte sůl, důkladně promíchejte a máte hotovo. Samozřejmě můžete přidat i pepř, hořčici či křen. Záleží na vaší chuti. Pomazánku namažte na čerstvý chleba a pořádně si pochutnejte.