Recept na tuto bezkonkurenční škvarkovou pomazánku si zamilujete. Je rychlá, snadná a chutná skvěle. Příprava už jednodušší být nemůže

Kdo by neznal škvarky, tzv. moravské müsli že ano? Tato oblíbená sádlová pochoutka se těší stále větší oblibě mezi čím dál větší skupinou lidí. Škvarky většinou známe v pevné podobě jako malé osmažené kousky, které se dají baštit jen tak samotné. Ideálním doplňkem je samozřejmě chleba a cibule, nicméně opravdoví gurmáni k nim žádnou přílohu nepotřebují. Lze je baštit na snídani, oběd, večeři, svačinu, perfektně se hodí jako jednohubka na oslavy a jiné akce.

Reklama

Místo škvarků pomazánka

Některým lidem ovšem škvarky v pevné formě chutnat nemusejí. Místo toho preferují tekutou formu, která se také těší velké oblibě. Spíše než tekutou, máme na mysli škvarky v pomazánkové podobě, tzv. škvarkovou pomazánku. Pokud je součástí vašeho jídelníčku, bude pro vás tento recept jen osvěžením a případnou inspirací pro vylepšení. Patříte-li mezi ty, kteří o škvarkové pomazánce ještě neslyšeli, budete jistě velmi příjemně překvapeni, až si podle tohoto receptu připravíte. Nemusíte se bát, je to rychlé, snadné a výsledek je delikátní.

Připravte si následující

K přípravě oblíbené škvarkové pomazánky budete potřebovat následující ingredience: škvarky, sůl a cibuli. Škvarky zakoupíte v jakémkoliv řeznictví a cibuli se solí máte jistě doma, takže žádné složité shánění neproběhne. Stačí jen navštívit řeznictví, vyhrabat ze spíže cibuli, nadrtit si čerstvou sůl a pustit se do práce.

Reklama

Na čerstvém chlebu chutná nejlépe

Nyní se dostáváme k tomu, jak postupovat v přípravě pomazánky. Nakrájejte si najemno cibulku a vhoďte ji do mísy. Do stejné mísy pak vložte nadrobno nakrájené škvarky a pomocí mixéru směs lehce rozmíchejte, dokud vám nevznikne krásná a hustá pomazánková hmota. Přidejte sůl, důkladně promíchejte a máte hotovo. Samozřejmě můžete přidat i pepř, hořčici či křen. Záleží na vaší chuti. Pomazánku namažte na čerstvý chleba a pořádně si pochutnejte.

Reklama