Recept na úžasnou roládu, která se vám nerozpadne

Rolády patří mezi nejoblíbenější pochoutky, které se dokonale hodí ke kávě, čaji i pro náročné návštěvy. Kupované jsou bohužel velmi drahé a také příliš sladké. Místo toho si připravte vlastní roládu s banánem, která bude chutnat přesně podle vašich představ, užijete si čerstvé ovoce a jeho přirozenou sladkost. A je to jednodušší, než si myslíte.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácí rolády potřebujete jen pár věcí. Nezapomeňte na správně zralý banán, protože jinak nebude mít správně sladkou chuť. Samotná příprava zabere jen chvilku a užijete si jeden z nejlepších dezertů, jaké jste kdy měli na talíři. Na výrobu těsta potřebujete:

  • vejce – 4 ks,
  • cukr – ½ hrnku,
  • teplá voda – ½ hrnku,
  • mouka – 1 ½ hrnku.
Shutterstock

Na krém:

  • mléko – 3 hrnky,
  • mouka – 2 lžíce,
  • kukuřičný škrob – 2 lžíce,
  • cukr – ½ hrnku,
  • vanilkový cukr – 1 balíček,
  • máslo – 1 lžíce,
  • šlehačka – 1 kelímek,
  • banán – 1 ½ ks.

Pracovní postup

Na krém nalijte mléko do hrnce, přidejte cukr, vejce, mouku a škrob. Nastavte střední teplotu na sporáku a za stálého míchání směs vařte, dokud nezhoustne do požadované konzistence. Sundejte hrnec z ohně, přidejte máslo, vanilku a důkladně promíchejte. Nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu, zakryjte ho potravinářskou fólií a vložte do lednice. Na těsto vyšlehejte bílky s trochou cukrem. V jiné míse vyšlehejte žloutky se zbytkem cukru.

Reklama
Shutterstock

Do směsi přidejte vodu, prosátou mouku a důkladně promíchejte. Přidejte směs z bílků a vše promíchejte. Směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte, dokud těsto nebude hotové. Poté s pomocí utěrky zabalte těsto do tvaru rolády a nechte 40-45 minut chladnout. Poté ho jemně rozbalte, naneste krém, doprostřed dejte nakrájené banány a znovu zabalte. Vnitřek můžete ozdobit zbývajícím krémem. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: volimokuhati.com

Reklama