Recept na výbornou a zdravou květákovou pizzu

Křupavá pizza jistě patří k oblíbeným pokrmům, do zdravé stravy má ovšem dost daleko. Naštěstí existují i zdravé varianty, například z květáku. Představujeme vám recept na květákové těsto, které se nerozpadne, ale po nakrájení drží tvar a chutná úplně stejně jako klasická pizza. Je také zdravější a méně kalorické než chlebové těsto.

Reklama

Co budete potřebovat?

Potřebovat budete půl kilogramu květáku, rajčatovou omáčku podle chuti, jedno vejce, 125 gramů tvrdého sýra, 125 gramů mozzarelly, olivy, cherry rajčata, houby, šunku, olivový olej, sůl a pepř. Dále si připravte koření v množství, které vám bude vyhovovat. Velmi se hodí oregano, sušený i čerstvý česnek, sušená bazalka a podobně.

https://uberalles.live/

Syrový květák nejprve nastrouhejte na hrubším struhadle a vložte do misky, kterou můžete ohřívat v mikrovlnné troubě. Nastrouhaný květák pak zahřívejte asi osm minut. Pokud se vám zdá příliš syrový, nebojte se, dopeče se ještě v troubě. Zpracovaný květák poté nechte vychladnout. Následně ho vyklopte na čistý ručník a snažte se z něj vymačkat co nejvíce tekutiny.

Pizzu upečte v troubě

Troubu mezitím předehřejte na 230 stupňů. Vysušený a vychladlý květák smíchejte s vejcem, lžičkou sušeného oregana, půl lžičky česnekového prášku, půl lžičky sušené bazalky a najemno nasekaným stroužkem česneku. Přidejte špetku soli a pepře a asi 65 gramů nastrouhaného tvrdého sýra a mozzarelly.

Reklama
https://uberalles.live/

Směs dobře promíchejte a na pečicím papíru vytvarujte kulatou pizzu. Těsto se snažte rovnoměrně rozložit. Základ květákové pizzy pečte asi patnáct minut. Hotovou pizzu potřete rajčatovou omáčkou, posypte zbylým sýrem, nakrájenými žampiony a nakrájenou šunkou. Můžete přidat libovolné další ingredience. Okraje pizzy potřete olivovým olejem, pizzu posypte ještě trochou sušeného oregana a nakonec posypte olivami a cherry rajčaty. Poté pizzu dopékejte dalších pět až sedm minut.

https://uberalles.live/

Zdroj: gesellschaft.uberalles.live

Reklama