Smažená kuřecí prsa jsou největší klasikou, kterou většina z nás miluje. Smažené jídlo ale není nejzdravější a nemůžete ho jít neustále. Jestli vás to omrzí, nemusíte se hned kuřecího masa vzdávat. Marináda s jogurtem a česnekem je skvělá kombinace s kuřecím masem. Získáte díky tomu jemnou chuť, která potěší i náročné členy rodiny. Vyzkoušejte tento jedinečný recept.
Co budete potřebovat?
Na toto jedinečné jídlo budete potřebovat poměrně hodně surovin. Většina z nich je ale velmi levná. Na přípravu potřebujete 600 gramů kuřecích prsou, 150 gramů přírodního jogurtu, 3 velké brambory, 1 cibuli, 5 velkých hub, 60 ml olivového oleje, špetku soli a pepře, sladkou papriku podle chuti, 1 lžíci hořčice, 2 stroužky česneku a sýr čedar nebo mozzarellu na posypání.
Pracovní postup
V první řadě si připravte kuřecí maso. Prsa omyjte a osušte. Na jedné straně maso nařízněte nožem, abyste získali mřížku.
Potom si můžete připravit lahodnou marinádu s jogurtovým základem. V dostatečně velké míse smíchejte jogurt, olivový olej, hořčici, prolisovaný nebo nasekaný česnek a koření. Vše důkladně promíchejte, aby se chutě dokonale spojily.
Kuřecí prsa vložte do připravené marinády a ujistěte se, že je marináda po celém povrchu masa. Potom kuře vložte do lednice a připravte si zbytek zeleniny.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a houby nakrájejte na větší kousky.
Zeleninu dejte na plech, dochuťte pepřem a solí. Na zeleninu položte marinované maso, vložte do trouby a pečte na 180 stupňů po dobu 45 minut.
Kuřecí maso nemusí být nuda
Většina lidí si myslí, že kuřecí maso je velmi nudné. To ale není pravda. Stačí, když ho přestanete pouze smažit. Velmi dobré je také pečené, dušené nebo grilované kuřecí maso. Nejrůznější marinády a koření vám také při přípravě hodně pomůže. Navíc si můžete připravit i čínské, indické nebo italské recepty s kuřecím masem. Vždy bude chutnat jedinečně, takže se vám neomrzí.
Zdroj: pukuotukas.com/