Restované zelí se slaninou, cibulí a česnekem

Přemýšlíte, jak v kuchyni zpracovat bílé zelí novým způsobem a zároveň si pochutnat na trochu jiné příloze k masu? Tento recept pro vás bude naprosto ideální. A navíc je velmi jednoduchý. Stačí, když ho nakrájíte, přidáte pár ingrediencí a orestujete na pánvi. Jde o extrémně jednoduchou přípravu, příloha bude hotová za pár minut a jistě ji neodmítnou ani děti. Slanina je přesvědčí, aby této příloze dali šanci a vy do nich dostanete nějakou zeleninu navíc.

Reklama

Co budete potřebovat?

Čerstvé zelí a kvalitní slanina jsou velmi důležité prvky tohoto receptu. Zelenina je u masa klíčová a zelí je neuvěřitelně zdravé. Proto byste ho měli přidávat do svého jídelníčku pravidelně a tento recept je jedním ze způsobů, jak toho můžete dosáhnout. Na výrobu přitom potřebujete jen čtyři suroviny a pár minut času v kuchyni. Připravte si:

  • zelí,
  • cibule,
  • česnek,
  • slanina.
Shutterstock

Pracovní postup

Výroba této přílohy je extrémně jednoduchá. Vše spočívá pouze v tom, že si orestujete nakrájené zelí do měkka, slaninu orestujete slaninu, přidáte cibuli a prolisovaný česnek. Tuto směs jednoduše restujete, dokud nebude všechno hotové a máte hotovo. Tato příloha je dokonalá k pečenému masu, ale můžete ho jednoduše použít k jakémukoli masitému pokrmu. A nemusíte ani používat slaninu, jestli nechcete přidávat další druh masitého produktu, můžete slaninu vynechat.

Shutterstock

Místo slaniny můžete použít svou oblíbenou klobásu, anebo přílohu udělat čistě vegetariánskou a použít brambory. V každém případě nezapomeňte na česnek a cibuli, které přinesou nejen skvělou chuť, ale také jedinečné aroma pro vaši přílohu. Jinak si ji můžete přizpůsobit vašim potřebám a chutím. Nezapomeňte zelí také trochu osolit, aby rychleji změklo. Orestované zelí můžete klidně použít jako náhradu přílohy nebo jako zeleninový doplněk k masu. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: kochen-und-backen.kora-show.live

Reklama