Rychlá jablečná pochoutka se skořicí a oříšky

Reklama

Dnešní dezert vám trochu připomene podzim, protože pracujete s jablky, ořechy a skořicí. Připravit si ho ovšem můžete kdykoli během celého roku. Dokonce i během horkého léta si na něm pochutnáte a také budete moci použít domácí jablka, jestli k nim máte přístup. V každém případě vás jablečné řezy potěší a připravíte je velmi jednoduše, protože nepotřebujete těsto pro základ.

Co budete potřebovat?

Sušenky jsou skvělou náhradou základu pro koláče nebo jiné dezerty. Můžete je použít jako spodní vrstvu, na které vystavíte zbytek dezertu. Jde o zjednodušenou verzi, protože si ušetříte přípravu a pečení této části dezertu. Právě díky tomu budete hotoví velmi rychle a potěšíte sebe i svou rodinu velmi brzy. Nemusíte strávit v kuchyni celé hodiny. Na výrobu potřebujete:

  • sušenky – 100-200 gramů,
  • jablka (nejlépe červená) – 2 ks,
  • citronová šťáva – 1 lžíce,
  • skořice – 1 lžička,
  • vlašské ořechy – podle chuti,
  • vejce – 3 ks,
  • cukr – 90 gramů,
  • mouka – 100 gramů,
  • prášek do pečiva – 8 gramů,
  • moučkový cukr – na ozdobu.
varimedobroty.cz

Pracovní postup

Připravte si vhodnou zapékací formu a na dno vyskládejte své oblíbené sušenky. Jablka oškrábejte, odstraňte jádřince a nakrájejte na měsíčky. Naskládejte je na připravené sušenky a zakapejte citronovou šťávou. Poté ovoce posypte skořicí a přidejte nasekané oříšky. V čisté misce vyšlehejte vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva. Tímto těstem zalijte připravené ovoce se sušenkami. Nezapomeňte mouku prosát, abyste se vyhnuli hrudkám v těstě.

varimedobroty.cz
Reklama

Takto připravený jablečný dezert vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečte po dobu 15 minut. Po upečení zkontrolujte špejlí, že je těsto hotové a nelepí se na špejli. Poté nechte jablečné řezy vychladnout na pokojovou teplotu a dezert zasypte moučkovým cukrem. Až budete mít řezy hotové, můžete je nakrájet a podávat nedočkavým členům rodiny. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: varimedobroty.cz

Reklama