Rychlá jahodová buchta s jahodami a banány

Všichni potřebujeme velmi rychlou buchtu bez pečení, u které nestrávíme celé hodiny v kuchyni. Tento recept se vám bude líbit, protože v sobě spojuje dva druhy ovoce a také dva druhy pudinků. Jestli milujete pudinkové dezerty, zaručeně si pochutnáte. A není nic lepšího, než pochoutka, kterou připravíte pro celou rodinu za pouhých 15 minut.

Reklama

Domácí dezerty jsou vždy mnohem lepší než kupované produkty. Navíc něco takového nenajdete ani v cukrárně. Tento recept si jednoduše musíte připravit ve své kuchyni a pochutnat si na něm ve svém krásném domově. Navíc potřebujete jen pár produktů, které najdete v každých potravinách. Hlavně na jaře a v létě najdete všude i čerstvé jahody, které do dezertu potřebujete.

Shutterstock

Co budete potřebovat?

Dva druhy ovoce, dva druhy pudinků a své oblíbené sušenky. To je základ pro dokonalý dezert bez pečení. Pro sušenky si zvolte stejný typ, který se používá pro přípravu Tiramisu. Ale stejně dobře můžete použít i jakékoli silnější sušenky, které máte rádi. Potřebujete ovšem silnější druh, protože jinak neudrží vrstvy pudinku. Na výrobu potřebujete:

  • piškoty – 24 ks,
  • jahody – podle potřeby,
  • banány – podle potřeby,
  • pudinkový prášek s vanilkovou příchutí – 1 balíček,
  • pudinkový prášek s jahodovou příchutí – 1 balíček,
  • mléko – 700 ml,
  • cukr – 6 polévkových lžic.

Pracovní postup

Nejdřív si připravte jahody a banány. Banány oloupejte a jahody opláchněte. Jahody i banány nakrájejte na malé kousky. Poté si připravte pudinkové směsi. Jednoduše si připravte vanilkový i jahodový pudink ve dvou hrncích podle návodu na obalu. Na každý pudink použijte 450 ml mléka a 3 lžíce cukru. Nezapomeňte pravidelně míchat, protože jinak se vám pudinky připálí ke dnu a budete muset začít znovu. Proto je velmi důležité, abyste u nich stáli a dávali dobrý pozor.

Shutterstock

Malý pekáč vyložte potravinářskou fólií nebo pečicím papírem. Velké piškoty (ve stylu sušenek na Tiramisu) rozložte na dno jako základnu. Poté naneste polovinu vanilkového pudinku, kousky jahod a polovinu jahodového pudinku. Zakryjte další vrstvou piškotů, naneste zbytek vanilkového pudinku, kousky banánů a zbytek jahodového pudinku. Nakonec pudink zakryjte vrstvou piškotů a jemně je zatlačte do pudinku. Vložte dezert na 5 hodin do lednice a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj: top-rezepte.de

Reklama