Hledáte nový recept na rychlou večeři? Celou rodinu velmi jednoduše nasytíte s mletým masem a bramborami. Nemusíte ale dělat klasické karbanátky s vařeným bramborem. Místo toho si udělejte plněné bramboráky a pochutnáte si na této kombinaci surovin trochu jinak než obvykle. Někdy je dobré jídelníček oživit, i když vůbec nezměníte suroviny, které doma používáte.
Co budete potřebovat?
Kvalitní mleté maso a čerstvé brambory jsou pochopitelně základ tohoto jídla. K tomu přidejte pár základních surovin, které máte neustále doma a získáte tu nejlepší večeři nebo rychlý oběd. Výroba je stejně jednoduchá jako u běžných bramboráků, jen si musíte připravit zvlášť masovou směs. Na přípravu bramborového těsta potřebujete:
- brambory – 500 gramů,
- cibule – 1 ks,
- sůl – 1 lžička,
- vejce – 1 ks,
- mouka – 2 lžíce.
Na masovou nádivku:
- mleté maso – 150 gramů,
- cibule – 1 ks,
- česnek – 1 stroužek,
- sůl – 1 lžička.
Pracovní postup
Brambory oškrábejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Vymačkejte z nich přebytečnou vodu, protože jinak budou bramboráky příliš vodnaté. Nechte brambory také chvilku odležet, aby se škrob usadil na jejich dně. Mezitím si připravte nádivku. Do mísy vložte mleté maso, přidejte nakrájenou cibuli, prolisovaný stroužek česneku a lžičku soli. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience a jejich chutě propojily.
Vraťte se k rozmačkaným bramborám, přidejte k nim kukuřičný škrob a vejce. Nakonec přidejte také nastrouhanou cibuli, mouku a sůl. Znovu všechno důkladně promíchejte, aby se brambory se vším promíchaly. Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a rozehřejte ho. Naneste trochu bramborové směsi, na ní masovou směs a zakryjte ji znovu bramborami. Osmažte tyto plněné bramboráky z obou stran, dokud nebudou nádherně zlaté a uvnitř hotové. Dobrou chuť!
Zdroj: smakosze.pl