Návštěvy většinou očekávají, že ke kávě dostanou i něco sladkého. To může být občas problém, ale díky jednoduchému a velmi rychlému receptu na domácí dezert pro ně budete mít vždy něco připravené. Velkou výhodou tohoto receptu je, že se dezert nepeče. Navíc ho můžete připravit do jednotlivých hrnků, na pekáč nebo do misky. Výroba je neuvěřitelně rychlá a dezert můžete servírovat během chvilky, i když se nahlásí velmi nečekaní hosté.
Co budete potřebovat?
Další obrovským pozitivem je, že potřebujete na výrobu jen pár základních ingrediencí. Před začátkem výroby si připravte 300 gramů kondenzovaného mléka, 500 gramů smetany, 150 ml vody, 1 balíček želatiny a máslové sušenky. Na ozdobu vám bude stačit 250 gramů husté smetany a 1 tabulka vaší oblíbené čokolády.
Způsob přípravy
Připravte si misku, pekáč nebo hrnky podle toho, do čeho budete dezert dělat. Na dno vyskládejte vrstvu máslových sušenek nebo sušenek namočených v kávě. Jestli připravujete dezert i pro děti a chcete sušenky namočit, zvolte mléko nebo kakao. Potom si připravte krém. Želatinu připravte podle návodu na obalu.
Hustou smetanu vyšlehejte s kondenzovaným mlékem, dokud nezískáte hustou konzistenci. Do krému přidejte rozpuštěnou a mírně vychladlou želatinu. Jestli bude příliš teplá, mohou se ve směsi objevit hrudky. Krém naneste na vrstvu připravených sušenek. Dezert ale můžete samozřejmě připravit i bez sušenkového podkladu.
Dezert ozdobte a můžete podávat!
Hustou smetanu zahřejte nad vodní lázní a přidejte do ní nalámanou tabulku čokolády. Míchejte a čekejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí. Připravenou polevou poté zalijte celý dezert. Na krému čokoláda krásně ztuhne a bude chutnat i vypadat nádherně. Uvidíte, že tento dezert bude zaručeně chutnat každé návštěvě, která k vám zavítá, a budou nadšeni, když jim dáte ke kávě domácí sladkost místo kupovaných sušenek nebo rolád.
Zdroj: https://www.babcineprzepisy.pl/deser-ultraszybki/