Všichni víme, že saláty by měly hrát velkou roli v našem jídelníčku. Hodně lidí si představuje, že jsou všechny zelené a plné salátu nebo špenátu. Tak to rozhodně být nemusí. Recepty na saláty využívají nespočet druhů ovoce i zeleniny. Ten dnešní se soustředí na červené fazole. Tato přísada do salátu se může zdát trochu netradiční, ale přinesou do vašeho života hodně benefitů.
Proč zařadit červené fazole do jídelníčku?
Červené fazole nejsou možná nejpopulárnější mezi lidmi, ale mají úžasnou chuť. Navíc jsou velmi dobré pro vaše zdraví. Jedná se o rostlinný protein, který se v těle dobře vstřebává. Díky tomu má skvělý vliv na práci kardiovaskulárního systému, trávicí i reprodukční systém. V této luštěnině najdete nejen hodně bílkovin, ale také velké množství vlákniny.
Co budete potřebovat?
Na tento vynikající salát potřebujete následující: 1 cibuli, ½ lžičky soli, 1 lžičku cukru, 2 lžičky jablečného octa, 1 vařené kuřecí prso, 2 vařená vejce, 250 gramů okurek, 2 nakládané okurky, 250 gramů červených fazolí, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce rostlinného oleje a 1 lžičku hořčice. Přidat můžete také koření podle vlastní chuti. Tyto suroviny vám ale postačí pro úžasný a sytý salát.
Pracovní postup
Cibuli nakrájejte na kostičky, přidejte sůl, cukr a jablečný ocet. Zalijte vroucí vodou a nechte stát 10 minut. Vařené kuřecí maso a uvařená vejce nakrájejte na malé kostičky. Do mísy vložte vrstvu kuřecího masa a vajec. Červené i nakládané okurky nakrájejte najemno a vložte do mísy. Sceďte tekutiny z cibule a vložte do připravené směsi.
Zbavte se tekutiny z fazolí a přidejte je ke zbývajícím surovinám v míse. Potom v misce smíchejte majonézu, rostlinný olej a hořčici. Tento dresink můžete přidat do salátu a důkladně promíchat.
Při vaření kuřecího masa nezapomeňte přidat do vody bobkový list a celý pepř. Díky tomu nebude maso suché. Pokrm můžete jíst jako lehký a zdravý oběd nebo večeři. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: souspark.ru