Obložený chléb není nic zvláštního. Jakmile ho ovšem strčíte na pár minut do trouby a přidáte strouhaný sýr, získáte obrovskou pochoutku za pár korun. Díky tomu si můžete užít teplou snídani nebo večeři, kterou připravíte během pár minut. A dokonce s dnešním receptem neurazíte ani své hosty, když jim nabídneme k zakousnutí tyto zajímavé sendviče.
Co budete potřebovat?
Čerstvé pečivo a pár běžných surovin je vše, co potřebujete pro vynikající pochoutku. Musíte dát ovšem vše správně dohromady a na chvíli to hodit do trouby. Nic jiného nepotřebujete k tomu, abyste si vždy pochutnali. A přidat můžete cokoli dalšího, na co máte zrovna chuť a našli jste to ve své kuchyni. Sendvič tak bude vždy dobrý a pokaždé trochu jiný. Na výrobu si připravte:
- pečivo – 10 plátků,
- klobása – 150 gramů,
- rajče – 2 ks,
- červená paprika – 1 ks,
- sýr – 150 gramů,
- majonéza – 3 lžíce,
- sůl – špetka.
Pracovní postup
Klobásu, papriku a rajčata nakrájejte na malé kostičky. Je důležité, abyste vše nakrájeli poměrně jemně, protože jinak budou kousky těžko držet na pečivu a také se vám obložený chlebíček bude velmi těžko jíst. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle (nebo si kupte již strouhaný sýr, jestli si chcete ušetřit práci i čas) a dejte ho zatím stranou. Přidejte sýr ke klobáse, paprice a rajčatům. Do mísy přidejte také majonézu, sůl a důkladně vše promíchejte. Musíte se ujistit, že je vše nádherně propojené a dochucené podle vašich představ.
Připravte si krajíce chleba, toustový chléb nebo jiné pečivo podle vaší chuti. Náplň lžící opatrně rozložte na pečivo a všechny kousky pečiva položte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a sendviče pečte po dobu 5-7 minut, aby se vše prohřálo a chléb se trochu opekl. Vyndejte sendviče z trouby, zasypte strouhaným sýrem a vraťte ještě na pár minut do trouby. Konzumovat je můžete teplé i studené. Přejeme dobrou chuť!
Zdroj: souspark.ru