Sladká snídaňová roláda s tvarohem a ovocným džemem

Domácí snídaně jsou nejlepší a můžete si pochutnat také na sladkém bez výčitek. Když si roládu připravíte doma, nebude tak sladká jako z obchodu a pochutnáte si na ní mnohem více. Přitom stačí, když si připravíte pár jednoduchých ingrediencí a strávíte chvíli ve své kuchyni. Získáte jedinečný dezert, který se hodí k snídani i pro návštěvy jako pohoštění.

Reklama

Co budete potřebovat?

Sněhově bílé těsto s tvarohovou náplní a ovocem je dokonalá kombinace pro všechny milovníky rolád. Vypadá úplně jinak než klasické dezerty, ale chutná mnohem lépe. Připravte si vše potřebné a pusťte se do práce. Na výrobu korpusu potřebujete:

Shutterstock
  • vaječné bílky – 6 ks,
  • citronová šťáva – ¼ lžičky,
  • cukr – 100 gramů,
  • kukuřičný škrob – 25 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • mandle (plátky) – podle chuti,
  • moučkový cukr – podle chuti.

Na tvarohový krém:

  • tvaroh – 250 gramů,
  • moučkový cukr – 50 gramů,
  • vanilkový cukr – 1 lžička,
  • smetana ke šlehání (studená) – 100 gramů.

Na náplň:

  • jahodový džem – podle chuti,
  • bobulové ovoce – podle chuti.

Na ozdobu:

  • moučkový cukr.
Shutterstock

Pracovní postup

Vaječné bílky s citronovou šťávou vyšlehejte do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a na konci šlehání přidejte také vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Díky tomu pěny ještě zhoustne. Získáte husté a lahodné pusinky, které v tomto případě použijete jako samotný korpus na roládu. Pusinky rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a zasypte ho plátky mandlí a moučkovým cukrem. Troubou předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut.

Upečený korpus vyklepněte na nový pečicí papír a ten starý sundejte. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu a mezitím si připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte smetanu a výsledným krémem potřete celý korpus. Krém potřete džemem a rozprostřete čerstvé ovoce. Vše zatočte do tvaru rolády a vložte dezert do lednice minimálně na 2 hodiny. Ztuhlý dezert zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!

Reklama