Domácí snídaně jsou nejlepší a můžete si pochutnat také na sladkém bez výčitek. Když si roládu připravíte doma, nebude tak sladká jako z obchodu a pochutnáte si na ní mnohem více. Přitom stačí, když si připravíte pár jednoduchých ingrediencí a strávíte chvíli ve své kuchyni. Získáte jedinečný dezert, který se hodí k snídani i pro návštěvy jako pohoštění.
Co budete potřebovat?
Sněhově bílé těsto s tvarohovou náplní a ovocem je dokonalá kombinace pro všechny milovníky rolád. Vypadá úplně jinak než klasické dezerty, ale chutná mnohem lépe. Připravte si vše potřebné a pusťte se do práce. Na výrobu korpusu potřebujete:
- vaječné bílky – 6 ks,
- citronová šťáva – ¼ lžičky,
- cukr – 100 gramů,
- kukuřičný škrob – 25 gramů,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- mandle (plátky) – podle chuti,
- moučkový cukr – podle chuti.
Na tvarohový krém:
- tvaroh – 250 gramů,
- moučkový cukr – 50 gramů,
- vanilkový cukr – 1 lžička,
- smetana ke šlehání (studená) – 100 gramů.
Na náplň:
- jahodový džem – podle chuti,
- bobulové ovoce – podle chuti.
Na ozdobu:
- moučkový cukr.
Pracovní postup
Vaječné bílky s citronovou šťávou vyšlehejte do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a na konci šlehání přidejte také vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Díky tomu pěny ještě zhoustne. Získáte husté a lahodné pusinky, které v tomto případě použijete jako samotný korpus na roládu. Pusinky rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a zasypte ho plátky mandlí a moučkovým cukrem. Troubou předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut.
Upečený korpus vyklepněte na nový pečicí papír a ten starý sundejte. Nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu a mezitím si připravte krém. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým a vanilkovým cukrem. Přidejte smetanu a výsledným krémem potřete celý korpus. Krém potřete džemem a rozprostřete čerstvé ovoce. Vše zatočte do tvaru rolády a vložte dezert do lednice minimálně na 2 hodiny. Ztuhlý dezert zasypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť!