Nejjednodušší a nejoblíbenější recept na slané tyčinky je zde ve vylepšeném provedení. Doma ho většinou připravujeme z listového těsta. Proč však kupovat polotovary, když si umíme za pár minut připravit vlastní domácí těsto 1000x lépe?
[hana-code-insert name=’google‘ /]Sýr, sůl a kmín. Osvědčený tip nejen pro návštěvu, ale i pro líné večery u filmu a při víně. Jaksi to z talíře zmizí vždy do několika minut. Bez ohledu na to, jaké množství upečete. Připravte si tyto křupavé a voňavé sýrové tyčinky z domácího těsta a zapráší se za nimi ještě rychleji, než za těmi z těsta listového.
Co budeme potřebovat
- 400 g hladké mouky
- ¼ prášku do pečiva
- 180 g másla
- 3 dl bílého jogurtu
- špetku soli
- 1 vejce
- strouhaný tvrdý sýr dle chuti
- kmín
Jak na to?
Smíchejte mouku a prášek do pečiva, přidejte sůl a nastrouhejte máslo. Dobře promíchejte a přidejte jogurt. Těsto vypracujte do hladka.
Těsto vyválejte a nakrájejte na kousky podle Vaší chuti. Někdo preferuje delší pásky, jiný zas trojúhelníčky, či obdélníky. Podstatné je zachovat velikost jednohubky.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]
Plech si vyložte pečícím papírem a troubu si zatím předehřejte na 180 stupňů.
Nakrájené těsto potřete rozšlehaným vejcem, následně nasypte strouhaný sýr a kmín.
Pečte přibližně 25 minut, dokud nebudou tyčinky zlatavé. Přejeme dobrou chuť!