Smažené žampiony ve stylu klasických řízků

Patříte mezi milovníky žampionů? Připravte si je ve stylu klasických řízků a pochutnejte si na smaženém jídle trochu jinak. Jestli máte chuť na řízky, ale nechcete jíst maso, tohle je skvělá možnost, jak ho nahradit. Budete-li mít žampiony po ruce, zkuste tento recept s netradiční ingrediencí, která vám přinese zcela novou a zajímavou chuť.

Reklama

Co budete potřebovat?

Na všechny řízky potřebujete vždy stejné ingredience. V tomto receptu ovšem najdete jednu netradiční věc, která ozvláštní chuť výsledného pokrmu. Jestli máte doma sójovou omáčku, přidejte ji do těsta a uvidíte, že úplně změní chuť i vůni řízků. Jinak nepotřebujete nic zvláštního. Na výrobu žampionových řízků si připravte:

Reklama
  • žampiony – 300 gramů,
  • mouka – 3 lžíce,
  • sójová omáčka – 1 lžíce,
  • česnek – podle chuti,
  • sůl – podle chuti,
  • mletý černý pepř – podle chuti,
  • voda – podle potřeby,
  • strouhanka – podle potřeby,
  • olej na smažení.
Shutterstock

Pracovní postup

V obchodě vyberte krásné a čerstvé žampiony. Nezapomeňte také jídlo připravit poměrně rychle, protože houby vám ani v lednici nevydrží příliš dlouho. Proto je dobré řízky připravit ten samý den nebo do dvou dnů od nákupu. Díky tomu budete mít jistotu, že jsou žampiony čerstvé, pevné a mají tu správnou chuť. Až je budete mít po ruce, důkladně je očistěte a připravte si ostatní ingredience na řízky. V míse smíchejte mouku, sójovou omáčku, nastrouhaný česnek, sůl pepř a vodu.

Shutterstock

Všechny suroviny v míse důkladně promíchejte. Získáte chutné těsto pro své houby. Do těsta ponořte postupně všechny žampiony. Nakonec je obalte ve strouhance. Do pánve nalijte střední množství oleje (jako pro smažení řízků) a zahřejte ho. Poté všechny žampiony usmažte, dokud strouhanka nebude nádherně zlatá. Po usmažení je nechte okapat na papírovém ubrousku nebo utěrce, abyste se zbavili přebytečného tuku. Připravte svou oblíbenou přílohu k řízkům a můžete podávat. Dobrou chuť!

Zdroj: tastyfood.top

Reklama