Patříte mezi milovníky žampionů? Připravte si je ve stylu klasických řízků a pochutnejte si na smaženém jídle trochu jinak. Jestli máte chuť na řízky, ale nechcete jíst maso, tohle je skvělá možnost, jak ho nahradit. Budete-li mít žampiony po ruce, zkuste tento recept s netradiční ingrediencí, která vám přinese zcela novou a zajímavou chuť.
Co budete potřebovat?
Na všechny řízky potřebujete vždy stejné ingredience. V tomto receptu ovšem najdete jednu netradiční věc, která ozvláštní chuť výsledného pokrmu. Jestli máte doma sójovou omáčku, přidejte ji do těsta a uvidíte, že úplně změní chuť i vůni řízků. Jinak nepotřebujete nic zvláštního. Na výrobu žampionových řízků si připravte:
- žampiony – 300 gramů,
- mouka – 3 lžíce,
- sójová omáčka – 1 lžíce,
- česnek – podle chuti,
- sůl – podle chuti,
- mletý černý pepř – podle chuti,
- voda – podle potřeby,
- strouhanka – podle potřeby,
- olej na smažení.
Pracovní postup
V obchodě vyberte krásné a čerstvé žampiony. Nezapomeňte také jídlo připravit poměrně rychle, protože houby vám ani v lednici nevydrží příliš dlouho. Proto je dobré řízky připravit ten samý den nebo do dvou dnů od nákupu. Díky tomu budete mít jistotu, že jsou žampiony čerstvé, pevné a mají tu správnou chuť. Až je budete mít po ruce, důkladně je očistěte a připravte si ostatní ingredience na řízky. V míse smíchejte mouku, sójovou omáčku, nastrouhaný česnek, sůl pepř a vodu.
Všechny suroviny v míse důkladně promíchejte. Získáte chutné těsto pro své houby. Do těsta ponořte postupně všechny žampiony. Nakonec je obalte ve strouhance. Do pánve nalijte střední množství oleje (jako pro smažení řízků) a zahřejte ho. Poté všechny žampiony usmažte, dokud strouhanka nebude nádherně zlatá. Po usmažení je nechte okapat na papírovém ubrousku nebo utěrce, abyste se zbavili přebytečného tuku. Připravte svou oblíbenou přílohu k řízkům a můžete podávat. Dobrou chuť!
Zdroj: tastyfood.top