Už jste někdy jedli originální upíří česnečku? Samozřejmě, že žertujeme. Nutno ale dodat, že této polévky by se upíři, kdyby existovali, měli obloukem vyhybat. Nuž, naštěstí se tohoto nemusíme bát a tento opravdu fantastický a chutný recept si připravíme zkrátka proto, že je NEJ!
Reklama
Co budete potřebovat?
- 6-7 stroučků česneku
- 1 střední cibuli
- 2 dcl smetany k vaření
- 175 g zakysané smetany
- 1 vejce
- sušenou šalvěj dle chuti
- sůl a koření dle chuti
- petržel dle chuti
- 4 l vody
- 1 zeleninový bujón
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si do hrnce prolisujte stroužky česneku a nadrobno nakrájejte cibuli.
- Poté přidejte koření, sůl, špetku rozdrcené šalvěje a petrželky.
- Následně si připravte všechny zbylé přísady spolu s vroucí vodou a přidejte zeleninový bujón.
- Polévku nechte chvíli vařit a na závěr přidejte smetanu na vaření, zakysanou smetanu a rozmíchané vejce.
Doporučujeme si ještě osmažit chléb s česnekem na pánvi. Polévku nechte při varu zhoustnout a podávejte horkou.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama