Snad každý Čech miluje česnečku. Kdo by ji totiž nemiloval, že? Vyzkoušejte proto tento recept na krémovou česnečku v bochníku!

Už jste někdy jedli originální upíří česnečku? Samozřejmě, že žertujeme. Nutno ale dodat, že této polévky by se upíři, kdyby existovali, měli obloukem vyhybat. Nuž, naštěstí se tohoto nemusíme bát a tento opravdu fantastický a chutný recept si připravíme zkrátka proto, že je NEJ!

Reklama

Co budete potřebovat?

  • 6-7 stroučků česneku
  • 1 střední cibuli
  • 2 dcl smetany k vaření
  • 175 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • sušenou šalvěj dle chuti
  • sůl a koření dle chuti
  • petržel dle chuti
  • 4 l vody
  • 1 zeleninový bujón

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si do hrnce prolisujte stroužky česneku a nadrobno nakrájejte cibuli.
  2. Poté přidejte koření, sůl, špetku rozdrcené šalvěje a petrželky.
  3. Následně si připravte všechny zbylé přísady spolu s vroucí vodou a přidejte zeleninový bujón.
  4. Polévku nechte chvíli vařit a na závěr přidejte smetanu na vaření, zakysanou smetanu a rozmíchané vejce.

Doporučujeme si ještě osmažit chléb s česnekem na pánvi. Polévku nechte při varu zhoustnout a podávejte horkou.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama