Snad každý Čech miluje česnečku. Kdo by ji totiž nemiloval, že? Vyzkoušejte proto tento recept na krémovou česnečku v bochníku!

Reklama

Už jste někdy jedli originální upíří česnečku? Samozřejmě, že žertujeme. Nutno ale dodat, že této polévky by se upíři, kdyby existovali, měli obloukem vyhybat. Nuž, naštěstí se tohoto nemusíme bát a tento opravdu fantastický a chutný recept si připravíme zkrátka proto, že je NEJ!

Co budete potřebovat?

  • 6-7 stroučků česneku
  • 1 střední cibuli
  • 2 dcl smetany k vaření
  • 175 g zakysané smetany
  • 1 vejce
  • sušenou šalvěj dle chuti
  • sůl a koření dle chuti
  • petržel dle chuti
  • 4 l vody
  • 1 zeleninový bujón

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si do hrnce prolisujte stroužky česneku a nadrobno nakrájejte cibuli.
  2. Poté přidejte koření, sůl, špetku rozdrcené šalvěje a petrželky.
  3. Následně si připravte všechny zbylé přísady spolu s vroucí vodou a přidejte zeleninový bujón.
  4. Polévku nechte chvíli vařit a na závěr přidejte smetanu na vaření, zakysanou smetanu a rozmíchané vejce.

Doporučujeme si ještě osmažit chléb s česnekem na pánvi. Polévku nechte při varu zhoustnout a podávejte horkou.

Dobrou chuť přejeme!

Reklama