Ingredience pro přípravu pusinek:
Reklama
- 2 bílky pokojové teploty
- Jemný krystalový cukr (stejná váha jako 2 bílky)
- Moučkový cukr (stejná váha jako 2 bílky)
- Špetka soli
- Kapka citronové šťávy nebo octa
Postup:
- Šlehání bílků se solí:
- Postupně šlehejte bílky se solí. Po dvou minutách šlehání přidejte 1/3 krystalového cukru.
- V polovině šlehání přidejte druhou třetinu cukru. Pokračujte ve šlehání, dokud sníh není téměř tuhý.
- Postupně přidejte zbývající třetinu cukru a kapku citronové šťávy. Šlehejte, dokud sníh nedosáhne potřebné pevnosti a lesku.
- Tvoření pusinek:
- Na plech s pečicím papírem vytvořte malé pusinky z ušlehaného sněhu.
- Upečte pusinky podle níže uvedených variant při vhodné teplotě a délce pečení.
- Pečení:
- První varianta: Pusinky pečte 3-4 hodiny při teplotě 80 °C.
- Druhá varianta: Pečte 100 minut při teplotě 100-110 °C. Po devadesáti minutách průběžně kontrolovat stav pečení.
- Dokončení:
- Po upečení vypněte troubu a nechte pusinky vychladnout v polootevřené troubě.
- Pro lepší chuť je ideální nechat je odpočívat alespoň do dalšího dne v suchém prostředí.
Reklama