Špenátovo-sýrové taštičky: Moje kamarádka připravila na oslavu tyto chutné taštičky. Hned po prvním kousnutí jsem se optala na recept!

Namísto složité večeře, fantastické špenátové taštičky, které máte hotové rychle a jednoduše a nestihnete přitom ani dopít večerní čaj. Nebo si je připravte na snídani. Chutnají skvěle i studené a pokud si je posypete tvrdým sýrem, tak se zblázníte. Italská lahůdka!

Reklama

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 listové těsto
  • olivový olej
  • 500g baby špenátu, případně klasických špenátových listů
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 5 vajec
  • 2 žloutky na potření těsta
  • sůl a pepř podle chuti
  • ½ šálku plnotučného mléka
  • ½ šálku petrželky
  • 200 g feta sýra
  • 100 g ricotta sýra
  • trochu nasekaného kopru dle chuti

Jak na to?

Do pánve dejte rozehřát trochu olivového oleje a přidejte špenát, chvíli poduste. Potom přeložte do misky. Do pánve dejte opět trochu oleje a nechte v něm osmahnout cibulku nakrájenou nadrobno. Když je už cibule zlatavá, přidejte prolisovaný česnek. Potom pánev odstavte.

Ve větší míse si vyšlehejte celá vajíčka, osolte je a opepřete, přidejte ricottu, nasekanou petrželku a nasekaný kopr a na závěr nadrobte do směsi feta sýr. Podušený špenát vyždímejte od přebytečné vody a přidejte jej do sýrovo-vaječné směsi. Vše spolu dobře promíchejte.

Listové těsto si dříve, než ho rozválíte, rozkrojte na tři díly. Všechny tři díly vyválejte na velikost dle Vašeho uvážení a podle toho, jak hrubé Vám listové těsto vyhovuje po upečení. Každou třetinu rozválejte na další rovnoměrné čtverečky. Každý čtvereček naplňte špenátovo-sýrovou nádivkou a zabalte do tvaru taštičky tak, že rohy čtverce spojíte uprostřed nad nádivkou. Ujistěte se, že těsto je slepené ze všech stran a ukládejte taštičky na plech vyložený pečícím papírem.

Reklama

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na závěr rozšlehejte dva žloutky a potřete s nimi každou taštičku. Dejte péct do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečte přibližně 25 minut.

Špenátové taštičky můžete jíst ihned posypané tvrdým sýrem, nebo je po vychladnutí můžete dát zamrazit. Pokud na ně budete mít chuť, jednoduše si je rozmrazíte a ohřejete v mikrovlnce.

Přejeme dobrou chuť!

Reklama